چگونه یک تولیدی راه اندازی کنیم؟

راه اندازی تولیدی
تجارت کسب و کار

چگونه یک تولیدی راه اندازی کنیم؟

تولیدی چیست؟

هرگاه مواد اولیه با عبور از یک فرآیند ساخت تغییر شکل دهد و به یک کالای ساخته شده تبدیل شود اصطلاحا می گویند تولید صورت پذیرفته است.

در کتابهای دایرة‌المعارف، تولید (Production) را با افعالی مانند پدید آوردن، زایش و خلق کردن توصیف می‌کنند اما این معانی کافی نیست، به جملات زیر دقت کنید:

سرانه تولید سبزی در حال افزایش است.

بهترین راه حل دیده شدن در شبکه های اجتماعی تولید محتوا است.

تولید پیچ میتواند کار ساده و در عین حال دشواری باشد، چون تنوع این محصول بالاست.

میزان تولید گوشت امسال ۱۰ درصد کاهش داشته است.

دانشگاه محلی برای تولید علم است.

مفهوم زاییدن و خلق کردن در تمام جملات بالا دیده می‌شود اما قبول کنید که نگاه‌مان به تولید خودرو و پیچ و مهره با نگاه‌مان به تولید محتوا متفاوت است؛ هنوز هم خیلی ها فکر میکنند که تولید در یک سوله ی بزرگ و با حضور ماشین آلات و تجهیزات انجام میشود اما مثال‌های بالا نشان می‌دهد که  تولیدکنندگان همیشه کارخانه داران نیستند.

مفهوم تولید چیست ؟

معنای تولید برای عموم افراد کافی و مناسب است اما داستان دانش‌پژوهان تولید فرق می‌کند، به همین علت با سیستم آشنا شدیم تا مفهوم تولید را بر مبنای آن درک کنیم. ساده‌ترین و دقیق‌ترین تعریفی که می‌توانیم با خیال آسوده به ذهن بسپاریم عبارت است از:

تولید فرآیندی است که در آن ورودی‌ها به خروجی‌ قابل استفاده تبدیل می‌شوند. (از دیکشنری آکسفورد با کمی تغییر)

اگر نکته‌سنج باشید این تعریف یک مسأله‌ی بزرگ را به دوش می‌کشد که در بسیاری از منابع به آن اشاره نمی‌شود اما مفهوم عمیقی در اختیارمان می‌گذارد.

در تعریف سیستم کسب‌وکار گفتیم که مجموعه‌ای از اجزا و فرایندها در کنار هم قرار می‌گیرند تا اهدافی را محقق کنند و حالا در تعریف آکسفورد می‌بینیم که تولید هم نوعی فرایند است و جزئی از یک سیستم بزرگ‌تر (مثل کسب‌وکار) محسوب می‌شود؛ از طرفی تولید هم ورودی و خروجی دارد و کاملاً از ویژگی‌های یک سیستم تبعیت می‌کند و از این تقارن به نتایج زیر می‌رسیم:

تولید خودش بخشی از یک سیستم بزرگ‌تر است و یک یا چند هدف آن را محقق می‌کند.

تولید را هم می‌توانیم به سادگی یک سیستم در نظر بگیریم و خودش شامل اجزا و فرایندهای دیگری می‌شود.

شاید باور نکنید اما همین دو نکته از خیلی ابهامات آینده جلوگیری می‌کنند، مثلاً در موضوع طراحی فرایند گاهاً این سؤال مطرح می‌شود که چگونه یک کارخانه از چند فرایند مختلف استفاده می‌کند؟ و جواب این است که سیستم کارخانه از اجزا و فرایندهای مختلفی تشکیل می‌شود و لازم نیست فقط از نوع فرایند انبوه یا دسته‌ای باشد! همه‌ی این فرایندها می‌توانند در پیکره‌ی یک سیستم بزرگتر به کار گرفته شوند.

مصداق دیگر آن است که در بعضی منایع به جای فرایندهای تولید از عنوان سیستم‌های تولید استفاده می‌شود و صدای معترضان بلند می‌شود که این‌ها فرایند هستند نه سیستم! در حالی‌که فرایندهای تولید دقیقاً همان سیستم‌های تولید هستند و صرفاً باید مفهوم آن‌ها و تمایزاتشان را درک کنیم.

نکته‌ی بعدی در خصوص ورودی‌ها و خروجی‌های تولید است که لزوماً فیزیکی نیستند و موارد زیر به درک آن کمک می‌کنند:

شمش آهن، لوله، پروفیل، مواد پتروشیمی و … نمونه‌هایی از ورودی فیزیکی سیستم تولید هستند.

انواع قطعات، ابزارآلات، منسوجات و … نمونه‌هایی از خروجی فیزیکی سیستم تولید هستند.

نگرش، احساسات، فکر، دانش، ایده و … نمونه هایی از ورودی غیر‌فیزیکی سیستم تولید هستند.

تجربه، اعتبار، اطلاعات و … نمونه‌هایی از خروجی غیرفیزیکی سیستم تولید هستند.

اخذ مجوز تولیدی و مدارک مورد نیاز

برای شروع فرایندِ اخذ مجوز تولیدی باید چه کرد؟ میانبر بزنید!

شما برای استارت پروژه اخذ جواز تاسیس تولیدی خود، نیازی ندارید تا حضوراً به جایی مراجعه کنید. قبل از هر حرکتی باید به سایتِ مشهورِ بهین یاب سری بزنید. در حین ورود، عملیات مربوط به ثبت نامِ اولیه سایت را پست سر گذاشته و رمز عبور و نام کاربری اختصاصی خود را دریافت کنید.

کاربرد این سایت جهتِ ثبت تقاضا نامه شما برای دریافت مجوز تاسیس تولیدی، تعیین اولویت های انتخابی شما برای موضوع فعالیتِ تولیدی و در نهایت نیز اگر تمامِ این مراحل توسط کارشناس های مسئول تائید شد و با موفقیت طی شد شما می توانید مجوز تاسیس تولیدی خود را دریافت کنید.

برای اخذ مجوز تولیدی به چه مدارکی احتیاج دارید؟

همان طور که در ابتدای مقاله اشاره شد، اسناد و مدارک مربوط به اخذ جواز تولیدی باتوجه به حقیقی و حقوقی بودنِ اشخاص از جهاتی متفاوت است.

مدارک مورد نیاز جهت اخذ مجوز تولیدی برای شخص حقیقی:

1: همیشه اولین مدرک برای ابراز وجود در هر فعالیتی، اسناد مربوط به احراز هویت شخص است. پس در نتیجه ارائه کپی شناسنامه و کپی کارت ملیِ شخصِ متقاضیِ جوازِ تولیدی، اولین مدرکِ الزامی او است.

2: در صورتی که جنسیت فرد متقاضیِ مجوز تولیدی مذکر است، تهیه و تسلیم کارت پایان خدمت الزامی است.
3: اطلاعاتِ مربوط به مکانِ استقرارِ ثابت شرکت مثلِ کد پستی، نشانی و شماره تماس آن باید ضمیمه پرونده شود
4: شما برای تولید به چه مواد اولیه ای احتیاج دارید؟ سعی کنید ریزِ مایحتاج و کالاهای درخواستی و اولیه را به دقت لیست کنید. ارائه این لیست نیز مدرکِ چهارمی است که یک شخص حقیقی برای اخذ مجوز تولیدی به آن نیاز دارد.

مدارک مورد نیاز جهت اخذ مجوز تولیدی برای شخص حقوقی:

1: هر کارگاه و یا کارخانه ای که توسط شخصی حقوقی تاسیس می شود، یک مدیر عامل دارد. تمام اسناد مربوط به احراز هویت مدیر عامل از جمله کپی کارت ملی و کپی شناسنامه او باید تهیه و تسلیم شود.
2: در این جا نیز چنانچه جنسیت مدیر عامل مذکر است ، ارائه کارت پایان خدمت یک مدرک الزامی محسوب می شود.
3: تهیه و تنظیم آگهی تاسیس کارگاه تولیدی به انضمام آگهی آخرین تغییرات شرکت.
4: اطلاعاتِ مربوط به مکانِ استقرارِ ثابت شرکت مثلِ کد پستی، نشانی و شماره تماس آن باید ضمیمه پرونده شود.
5: شما برای تولید به چه مواد اولیه ای احتیاج دارید؟ سعی کنید ریزِ مایحتاج و کالاهای درخواستی و اولیه را به دقت لیست کنید. ارائه این لیست نیز پنجمین مدرکی است که یک شخص حقوقی برای اخذ مجوز تولیدی به آن نیاز دارد.
6: سیاهه ای از تمامِ شهرک های صنعتی مد نظرتان را باتوجه با اولویت های خاصی که در ذهن خود دارید ارائه دهید. البته شما برای انتخاب شهرک صنعتی مورد نظر خود قدرتِ انتخاب چندانی ندارید. مثلا تهران به علتِ معضل مربوط به آلودگی هوا و بهداشتِ محیط، نمی تواند در زمره شهرک های صنعتی قرار بگیرد که در آن کارخانه ها و کارگاه های تولیدی مواد غذایی قرار دارند.
7: قیدِ واژه ” تولیدی” در کنار موضوع فعالیت اجباری است.

برای اخذ مجوز تولیدی باید چه شرایطی داشته باشید؟

1: متقاضی دریافت مجوز تولیدی نباید به هیچ عنوان دارای سوء پیشینه کیفری باشد. همچنین عدم اعتیاد به مواد مخدر نیز یکی دیگر از مواردی است که کارنامه شما را درخشان تر می کند .
2: یکی از ارگان هایی که باید موافقت خود را از تاسیس تولیدی شما ابراز کند، بدونِ شک شهر داری است. به همین منظور کسب جواز شهرداری یکی دیگر از شرایطی است که باید دارا باشید.
3: اداره ای با نامِ نظارت بر اماکن عمومی وجود دارد که باید شرکت و یا کارگاه تولیدی شما را تائید صلاحیت کند. این خوانِ سومِ شروط لازم برای اخذ جواز تولیدی است.
4: دارا بودنِ مجوز از سوی وزارت دارایی.
5: شخصِ متقاضی برای اخذ جواز تولیدی باید تابعیت ایرانی داشته باشد.
6: برخی از منابع حداقل سنِ قانونی برای اخذ مجوز تاسیس تولیدی را 18 سال اعلام کرده اند، اما منابعی نیز هستند که ادعا می کندد این فرد حداقل باید 20 سال سن داشته باشد.
7: و در نهایت باز هم مثلِ همیشه، تمامِ متقاضیانِ دریافت مجوز تاسیس تولیدیِ ذکور، باید کارت پایان خدمت داشته و آن را ارائه دهند.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare