وبلاگ

ثبت شرکت تولید قارچ

ثبت شرکت تولید قارچ
انواع شرکت

ثبت شرکت تولید قارچ

مزایای تولید قارچ:

 

تعدد مزایای کشت و پرورش قارچ در گذشته موجب می گردید تا کشور هایی که به تکنولوژی تولید این محصول دست یافته بودند آن را فاش نکرده و در اختیار سایر کشور ها قرار ندهند اما امروزه محققان و تولید کنندگان کشور های مختلف جهان، تلاش به مبادلۀ اطلاعات، تجربیات و تحقیقات علمی میان کشور های تولید کننده داشته و با برقراری و گسترش هرچه بیشتر این مبادلات سعی در آگاهی مردم نسبت به مزایای مصرف قارچ و به تبع آن گسترش تولید این مادۀ غذائی مفید دارند. از این رو کشور ما نیز باید بعنوان بک کشور در حال توسعه در راستای اجرای یکی از محور های مهم توسعه یعنی تأمین سلامت غذایی جامعه تلاشی گسترده را در جهت شناخت، مصرف و تولید این محصول با امکانات فراوان و بالقوۀ موجود آغاز نماید.
گرچه تلاش های کمی هم در این زمینه صورت نگرفته اما در مقایسه با امکانات موجود باید پا را فراتر گذاشته سهم عمده ای از بازار های جهانی را به خود اختصاص دهیم و این در حالیست که سرانۀ مصرف قارچ در کشور ما هم اکنون پائین ترین میزان یعنی معادل 100 تا 200 گرم در سال را نشان می دهد و این عدد بسیار کوچکی در مقابل مزایای فراوان قارچ است که علت اصلی آن را می توان در عدم گسترش فرهنگ شناخت، مصرف، تولید و صادرات این محصول با ارزش جستجو کرد. آشنایی با مختصر مزایای تولید قارچ مسلماً این تفکر را ایجاد می نماید که توجه به این محصول هر نوع خواسته ای را که یک تولید کننده از تولیدات خود دارد برآورده می سازد.

از جمله این مزایا عبارتند از

1- نیاز به فضای کم- کشت قارچ را در هر مکانی حتی به وسعت یک کیسه پلاستیکی به قطر 50 سانتیمتر نیز می توان انجام داد در صورتی که واحد های استاندارد تولیدی مساحتی معادل 78 مترمربع طبق الگوی کشور هلند دارند.
2- نیاز به سرمایۀ کم- کشت قارچ در یک کیسه حداکثر با مبلغی معادل 1000 تومان امکان پذیر است در حالیکه هزینۀ تولید یک دوره قارچ در یک سالن 78 متر مربعی استاندارد برای به دست آوردن یک تن محصول شامل هزینه های آب ـ برق ـ سوخت ـ بذر ـ بستر ـ آفت کش ـ استهلاک ساختمان و تاسیسات و نیروی کارگری فقط 350،000 تا 450,000 تومان است.
3- زود بازدهی محصول – یک دورۀ کامل پرورش قارچ شامل دوره های کاشت ـ داشت و برداشت به صورت غیر حرفه ای حداکثر 60 روز و به صورت حرفه ای حداکثر 35 روز می باشد.
4- راندمان بیولوژیکی بالا- میزان باردهی محصول در مورد قارچ های صدفی اغلب بیش از 100درصد بوده و این میزان محصول قارچ را در ردیف محصولات با راندمان بیولوژیکی بالا در دنیا قرار داده است.
5- امکان کشت در هر آب و هوایی – علاوه بر این که قارچ ها به طور طبیعی دراکثر نقاط جهان رشد می کنند اما کشت کنترل شده آن ها نیز به دلیل امکان ایجاد محیطی در سالن های تولید تقریباً در هر نوع آب و هوایی امکان پذیر بوده و از این حیث هیچگونه محدودیتی وجود ندارد.
6- امکان تهیۀ مواد اولیه در داخل کشور- عمده ترین مواد اولیه در تولید انواع قارچ کاه ـ کود مرغی و بذر است که در حال حاضر در کشور ما به وفور و با قیمت مناسب قابل تهیه می باشد.
7- امکان صادرات محصول- صادرات این محصول در انحصار نبوده و به راحتی می توان قارچ تازه و یا انواع فرآورده های آن را به کشور های مختلف صادر و از درآمد خاص حاصل از صادرات این محصول با ارزش برخوردار شد.
8- فرآورده های جنبی متعدد – از قارچ می توان فرآورده های جنبی متعددی همچون ترشی ـ مربا ـ شور ـ بلنچ ـ منجمد ـ خشک ـ پودر ـ کالباس ـ برگر ـ کنسرو و یا سایر فراورده های دیگر را بدست آورد که علاوه بر ایجاد تنوع در مصرف محصول ارزش افزوده فراوانی را به همراه خواهد داشت.
9- جوانب مختلف صنعت – علاوه بر مصرف قارچ در صنایع مختلف داروئی و غذایی تولید آن را نیز می توان در هر سطحی یعنی تولید خانگی جهت مصارف خانگی ـ تولید جانبی به منظور تأمین کمک هزینه های زندگی و نیز تولیدات صنعتی جهت مصارف داروئی و غذایی انجام داد که هر تیپ از تولیدات فوق و به هر منظور در مقایسه با طیف متعددی از تولیدات دیگر نیاز به سرمایه گذاری بسیار کمتری دارد.
10- زیبائی صنعت – تولید قارچ چه به صورت تفریحی ـ خانگی و یا صنعتی از زیبائی خاصی برخوردار بوده و تولید آن همواره انسان را به هیجان آورده و موجب شگفتی می گردد این امر حاصل زیبائی صنعت بوده و همواره افراد زیادی را به خود جلب نموده است.

 

مجوز پرورش قارچ

صاحبان کسب‌وکار پرورش قارچ خوراکی برای دریافت مجوز تولید باید با شرایط و مدارک لازم برای اخذ آن آشنایی داشته باشند. متقاضیان مجوز پرورش قارچ پس از تهیه مدارک مورد نیاز باید به سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان خود مراجعه کنند و برای اخذ مجوز تولید، درخواست خود را به همراه مدارک ارائه دهند. مدارک توسط کارشناسان نظام مهندسی بررسی و به انجمن فرستاده می‌شوند. بعد از بررسی‌های تکمیلی و استعلام مدارک، مجوز پرورش قارچ صادر می‌شود.

مدارک لازم برای مجوز پرورش قارچ

عموم مدارک لازم برای صدور مجوز پرورش قارچ، مدارکی مربوط به وجود زیرساخت‌های تولید و پروش قارچ هستند. به یاد داشته باشید که شما برای پرورش خانگی قارچ، به مجوز نیازی ندارید. مدارک اساسی برای دریافت مجوز تولید و پرورش قارچ عبارتند از:

  • مدارک احراز مالکیت زمین
  • گواهی مدیریت امور اراضی
  • گواهی تامین آب مورد نیاز برای تولید
  • گواهی تامین انرژی مورد نیاز برای تولید
  • گواهی رعایت حریم واحد‌های تولیدی دیگر
  • گواهی آزمایش آب و خاک
  • نقشه زمین و کروکی‌های لازم
  • طرح توجیهی پرورش قارچ توسط مشاور

 

شرایط لازم برای صدور پروانه تولید قارچ

مدارک لازم برای اخذ مجوز پرورش قارچ، شرایطی را برای پرورش‌دهنده‌گان قارچ الزامی می‌سازد. این شرایط در چهار گروه آب و خاک، انرژی، زمین و موارد فنی دسته‌بندی می‌شوند. زمین محل تولید قارچ باید در فاصله مناسبی از واحدهای تولیدی دیگر قرار گرفته باشد و مساحت آن به میزانی که برای تولید در نظر گرفته‌اید، بستگی دارد. در مورد انرژی باید گواهی آب و برق را به کارشناسان ارائه دهید.

سازمان جهاد کشاورزی تولیدکنندگان قارچ را به دریافت گواهی آزمایش آب و خاک موظف کرده است. آزمایش خاک، مواردی چون میزان عناصر غذایی خاک، عوامل محدودکننده عملکرد تولید قارچ و شناسایی بافت خاک را در بر می‌گیرد. با آزمایش آب نیز مواردی چون سختی آب، وجود فلزات سنگین و آلاینده‌ها مشخص می‌شود. همچنین توجه به موارد فنی، موانع پیش روی تولید قارچ را از میان برمی‌دارد.

مدارک لازم برای اشخاص حقیقی و حقوقی در مجوز پرورش قارچ

مدارک شناسایی اشخاص حقیقی و حقوقی در هر مرحله‌ای از مراحل کسب مجوز ممکن است مورد درخواست قرار گیرند؛ به همین دلیل این مدارک را باید از پیش آماده کنید. در مورد اشخاص حقیقی، این مدارک عبارتند از:

  • تصویر صفحه اول شناسنامه و صفحه توضیحات
  • تصویر کارت پایان خدمت وظیفه عمومی و یا کارت معافیت
  • تصویر آخرین مدرک تحصیلی
  • فتوکپی پالن نقشه محل اجرای طرح تولید
  • دو قطعه عکس ۳ در ۴
  • تاییدیه مبلغ تعرفه خدمات پرداخت شده توسط متقاضی
  • فرم تکمیل‌شده درخواست مجوز از سوی متقاضی

مدارک لازم برای اشخاص حقوقی برای درخواست مجوز پرورش قارچ نیز عبارتند از:

  • تصویر اساس‌نامه شرکت
  • تصویر آگهی تاسیس شرکت
  • تصویر دارای اعتبار آخرین تغییرات شرکت
  • تصویر کارت ملی مدیرعامل شرکت
  • تصویر صفحه اول شناسنامه و صفحه توضیحات مدیرعامل شرکت
  • تصویر کارت پایان خدمت وظیفه عمومی و یا کارت معافیت مدیرعامل شرکت
  • تصویر آخرین مدرک تحصیلی مدیرعامل شرکت
  • تاییدیه مبلغ خدمات پرداخت شده توسط متقاضی
  • فتوکپی پالن نقشه محل اجرای طرح تولید
  • فرم تکمیل‌شده درخواست متقاضی

 

مراحل اخذ مجوز پرورش قارچ

دریافت مجوز پرورش قارچ از مراجعه متقاضی به یکی از شرکت‌های خدمات مشاوره آغاز می‌شود. در این مرحله، شما مدارک لازم را به شرکت مشاوره ارائه می‌‎دهید و فرم درخواست را تکمیل می‌کنید. شرکت خدمات مشاوره از محل اجرای طرح تولید قارچ بازدید می‌کند و تقاضای درخواست مجوز را در سامانه اینترنتی مربوطه ثبت می‌کند و پرونده به سازمان نظام مهندسی و منابع طبیعی استان ارائه می‌شود.

در مرحله دوم، کارها توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان انجام می‌شود. این سازمان مدارک دریافت‌شده را برسی می‌کند و بر اساس مقررات مربوطه، استعلام‌ها صورت می‌گیرد. در صورت عدم مغایرت مدارک و استعلام‌ها، پروانه تولید به امضای رییس سازمان نظام مهندسی می‌رسد.

در مرحله پایانی اصل پروانه تولید قارچ به فرد متقاضی داده و رسید آن دریافت می‌شود. سپس فرد متقاضی باید مهندس ناظر بر پروژه تولید را به سازمان مهندسی معرفی کند. همچنین قراردادی ۲ ساله بین متقاضی و پیمانکار منعقد می‌شود.

 

پرورش و تولید قارچ خوراکی را از کجا آغاز کنیم؟

پرورش و تولید قارچ خوراکی یکی از کسب‌وکارهای پرطرفدار و پرسود بین مشاغل تولیدی است. قارچ خوراکی را می‌توان به صورت خانگی نیز تولید کرد؛ اما برای تولید قارچ به صورت اصولی یا صنعتی باید در ابتدا با اصول اولیه تولید قارچ و مراحل گوناگون آن آشنا باشید. مهارت‌های مرتبط با پرورش و تولید قارچ را می‌توانید در دوره‌های آموزشی که از سوی مراکزی چون جهاد دانشگاهی، جهاد کشاورزی و مراکز فنی‌وحرفه‌ای ارائه می‌شوند، بیاموزید. همچنین می‌توانید از وجود مشاوران و متخصصان در زمینه تولید قارچ بهره‌مند شوید

 

اگر پرورش قارچ انجام دهم، آیا قارچ تولیدی من را می خرید؟

سوالی که بسیاری از دوستان از ما می پرسند درباره فروش قارچ تولیدی شان است. در این ویدئو به این سوال پاسخ می دهیم.فروش قارچ یک توانایی است که باید به شکل یک حرفه مقدس به آن نگریست، زیرا خود فرایند فروش، چرخه اقتصادی کشور را به جریان می اندازد، در فروش، اشتغال ایجاد می شود، با فروش محصول، کار تولیدی به جریان می افتد؛ بنابراین فروش یک کار لذت بخش است که باید ذهنیت خود را نسبت به آن تغییر دهیم و به آن به عنوان یک حرفه و کسب و کار نگاه کنیم.فروش میوه تولید است و در واقع حاصل زحمات تولیدی است که باید برداشت شود بنابراین باید خودمان آنچه را که تولید کرده ایم، بفروشیم و حاصل زحمات خودمان را با یک فروش بهتر، ببینیم.گاهی می خواهیم کار تولیدی را خودمان انجام دهیم و فروش را به شخص و یا گروه دیگری بسپاریم که این کار نیز اشتباه است و باید اندکی از تمرکز و وقت خود را برای فروش محصول و یا خدمت خود نیز بگذاریم و از آن غافل نشویم. این بدی معنی نیست که فروش قارچ را به کسی واگذار نکنیم بلکه بدین معناست که کار را واگذار کنیم و خودمان در حین کار کنترل و نظارت نیز داشته باشیم.زمانی که ما کار فروش قارچ خود را به شخصی و یا گروهی واگذار می کنیم و هیچ کنترلی روی آن نداریم ممکن است روی سود و خسارت کار تولیدی ما تاثیر داشته باشد؛ بدین صورت که حتی کمترین تفاوت در قیمت فروش قارچ، می تواند خسارت میلیونی زیادی برای ما داشته باشد؛ بنابراین ما همیشه توصیه می کنیم فروش را خودتان انجام دهید و در صورتی که مشغله کاریتان زیاد است، حداقل کنترل و نظارت بر فرایند فروش قارچ خود داشته باشید.تجربه های زیادی داشته ایم که شخص تولید کننده با واگذاری قسمت های مختلف تولید و یا فروش به اشخاص مختلف، ضررهای زیادی داشته اند زیرا کنترلی بر روی تولید و فروش نداشته اند و متحمل خسارت شده اند.

برای اخذ مشاوره در حوزه ی ثبت شرکت با ما ارتباط بگیرید.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare