روش دریافت مجوز تولید خشکبار
1 تیر 1401 1401-04-01 16:42روش دریافت مجوز تولید خشکبار
روش دریافت مجوز تولید خشکبار
روش دریافت مجوز تولید خشکبار:
خشکبار و آجیل جزو پُرسودترین محصولات در ایران هستند. به طور کلی، به انواع میوههای خشک مثل کشمش، آلو و قیسی و مغز دانههایی مانند بادام، پسته و گردو در ایران خشکبار گفته میشود. آجیل نیز مخلوطی از این خوراکیها است که حضور پررنگی در فرهنگ ایرانیان دارد. برخی از مراسم مهم ملی ما مانند نوروز و یلدا با صرف آجیل برگزار میشوند. همچنین ترکیب خاصی از خشکبار با نام آجیل مشکلگشا در آیینهای مذهبی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. تقاضای روزافزون برای انواع آجیل و خشکبار ایرانی در داخل و خارج از کشور سبب شده است که ثبت شرکت خشکبار و آجیل در تمام مناطق کشور متداول باشد و افراد زیادی در این حوزه مشغول به کار باشند.
توانایی تولید محصول باکیفیت در کنار مهارتهایی مثل مدیریت و فروش میتواند به موفقیت چشمگیری در این عرصه بینجامد. برای فعالیت در این زمینه شما باید روال قانونی کار را نیز طی کنید تا کسبوکار شما از دید قانون نیز به رسمیت شناخته شود. حتی تولیدکنندگان سنتی و کارگاههای کوچک خانوادگی نیز باید برای گرفتن مجوز خشکبار و آجیل و پروانه کسب اقدام کنند. نباید از خاطر دور داشت که بسیاری از شرکتهای آجیل و خشکبار مایلاند محصولات خود را صادر کنند و برای این منظور حتماً باید برای ثبت رسمی آن اقدام نمایند. در این مقاله به فرایند قانونی تاسیس و ثبت شرکت خشکبار و آجیل میپردازیم.
تاسیس شرکت خشکبار و آجیل
خشکبار و آجیل ایرانی در سراسر دنیا شناختهشده است و بازار بسیار پررونقی در کشورهای همسایه و اروپا و آمریکا دارد. با ورود فناوریهای جدید به این حوزه، بستهبندی این محصولات نیز تنوع چشمگیری پیدا کرده است. گفتنی است که ثبت شرکت خشکبار و آجیل ایرانی نشاندهنده عزم راسخ کارآفرینان و سرمایهگذاران برای تولید محصولاتی باکیفیت است که بتوانند نام ایران را در سراسر جهان بلندآوازه کنند. به عنوان نمونه، شرکت آجیل و خشکبار تواضع از شناختهشدهترین مجموعهها در این حوزه است که از سال ۱۳۷۹ و در قالب مسئولیت محدود به فعالیت رسمی پرداخته است.
تولید محدود خشکبار معمولاً نیاز به فضایی بزرگ یا نیروی انسانی زیاد ندارد. اما اگر قصد تولید انبوه انواع آجیل را دارید و میخواهید یک کارگاه بزرگ تاسیس کنید، به مقدمات بیشتری نیاز دارید. راهاندازی کارخانه خشکبار و آجیل نیازمند تهیۀ مکان مناسب و لوازم این کار است. اما در هر حال، پیش از جذب نیرو و تهیۀ مواد اولیه حتماً باید برای گرفتن مجوزهای لازم اقدام کنید. تولیدیهای بدون مجوز خیلی سریع جریمه و در صورت اقدام نکردن برای ثبت شرکت خشکبار و آجیل، برای همیشه تعطیل میشوند.
انواع شرکتهای خشکبار و آجیل
بهترین راه برای تاسیس شرکت آجیل و خشکبار، ثبت شرکت سهامی خاص یا ثبت شرکت با مسئولیت محدود است. مناسبترین گزینه برای شما متناسب با نوع فعالیت و اهداف شما تعیین میشود. بنابراین پیش از انتخاب نوع شرکت، توصیه میشود شرایط و ضوابط هر یک از این قالبها را بررسی کنید. همچنین باید یادآور شد که برای دریافت جواز کسب خشکبار و آجیل، گرفتن مجوز مغازه خشکبار و آجیل و صدور پروانه کسب باید به اتحادیه صنفی هر شهرستان مراجعه کرد. همچنین برای ثبت شرکت بستهبندی خشکبار، گرفتن جواز آجیل و مجوز خشکبار باید از سازمان جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت مجوزهای لازم را اخذ نمود.
ثبت شرکت خشکبار و آجیل در قالب سهامی خاص
شرکت سهامی خاص یکی از دو نوع شرکت سهامی است. مهمترین تفاوت آن با شرکت با مسئولیت محدود در تعداد شرکا است. برای تاسیس چنین شرکتی به حداقل سه نفر سهامدار نیاز است در صورتی که برای تاسیس شرکت با مسئولیت محدود وجود دو نفر شریک کافی است. البته از طرف دیگر، برای تشکیل مجامع عمومی آنها شرایط آسانتری در نظر گرفته شده است. برای آشنایی کامل با شرایط ثبت شرکت خشکبار و آجیل در قالب سهامی خاص، مطالعۀ مقالۀ زیر را پیشنهاد میدهیم:
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت خشکبار و آجیل در قالب سهامی خاص
- کپی کارت ملی و شناسنامه تمامی اعضا
- مشخصات اعضای هیئتمدیره و بازرسان
- تنظیم اساسنامه، اظهارنامه و اقرارنامه
- اخذ مجوز فعالیت (جواز تاسیس شرکت آجیل و خشکبار(
توجه داشته باشید که ثبت شرکت خشکبار و آجیل در قالب سهامی خاص به حداقل سه عضو و دو بازرس احتیاج دارد. همچنین سرمایه لازم برای تامین اعتبار تاسیس شرکت سهامی خاص تولید آجیل و خشکبار حداقل یک میلیون ریال است که ۳۵ درصد آن باید در حساب شرکت قرار بگیرد.
»»» راهنمای ثبت شرکت سهامی خاص
ثبت شرکت خشکبار و آجیل در قالب مسئولیت محدود
شرکتهای با مسئولیت محدود نوع دیگری از شرکتهای سهامی هستند. شرایط تاسیس چنین شرکتهایی شباهت زیادی با هم دارند. با وجود این، باید به تفاوتهای آنها دقت کرد. به طور مثال، حق رأی شرکا در شرکتهای با مسئولیت محدود بر اساس میزان سرمایۀ افراد مشخص میشود، در حالی که در شرکتهای سهامی خاص تعداد سهام اشخاص اهمیت دارد. برای آشنایی کامل با شرایط ثبت شرکت خشکبار و آجیل در قالب مسئولیت محدود، مطالعۀ مقالۀ زیر را پیشنهاد میدهیم:
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت خشکبار و آجیل در قالب مسئولیت محدود
- کپی شناسنامه و کارت ملی همه اعضا
- تنظیم اساسنامه، اظهارنامه و اقرارنامه
- اخذ مجوزهای لازم برای فعالیت در این حوزه
توجه داشته باشید که ثبت شرکت آجیل و خشکبار در قالب مسئولیت محدود به حداقل دو عضو احتیاج دارد. همچنین سرمایه لازم برای تامین اعتبار تاسیس شرکت مسئولیت محدود تولید خشکبار و آجیل حداقل یک میلیون ریال است که ارائۀ نقدی این مبلغ الزامی نیست. گفتنی است که این شرکتها محدودیتی در زمینۀ فعالیت خود ندارند و میتوانند به راحتی در همۀ زمینههای مرتبط کار کنند.
روش دریافت مجوز احداث کارخانه :
تاسیس و به کار انداختن هر نوع کارخانه عملیاتی تجاری محسوب می شود جز مواردی که برای رفع نیازهای شخصی تاجر باشد.
در عرف و عادت نیز کارخانه چه در آن ماشین نصب شده باشد و چه عملیات آن بدون ماشین انجام گیرد، برای مصارف شخصی نبوده. بلکه منظور از آن تغییر تبدیل اجناس به جنس دیگر است و صاحب کارخانه در نتیجه این تغییر و تبدیل نفعی برای خود منظور می دارد.
برخلاف برخی امور تجاری که پرداختن به آن ها نیاز به مجوز خاصی ندارد ، اشخاصی که بخواهند کارخانه ای را راه اندازی کنند به کسب سه مجوز نیاز دارند :
1. دریافت موافقت اصولی از وزارت صنایع
2. اخذ پروانه احداث
3. دریافت پروانه بهره برداری
- مراحل تاسیس کارخانه
1- برای تاسیس کارخانه، ابتدا محصول تولیدی تان را مشخص کنید.
2- سپس جهت برآورد هزینه ها و سایر اطلاعات لازمه یک طرح توجیهی برای کارخانه تهیه نمایید.
3- تامین مالی خود را مشخص کنید.
4- با مراجعه به وزارت صنایع و معادن جهت اخذ جواز تاسیس کارخانه اقدام نمایید.
الف) مدارک مورد نیاز جهت اخذ جواز تاسیس حقیقی ( شخصی ) :
کپی کارت ملی ، کپی شناسنامه ، کپی کارت ملی ، تکمیل فرم پرسشنامه اخذ جواز تاسیس ( طرح توجیهی )
ب) مدارک مورد نیاز جهت اخذ جواز تاسیس حقوقی ( شرکتی ) :
کپی آگهی تاسیس شرکت ، روزنامه رسمی تاسیس شرکت ، کپی آگهی آخرین تغییرات شرکت ، کپی کارت ملی و شناسنامه و پایان خدمت مدیر عامل شرکت ، کپی شرکتنامه یا اظهارنامه شرکت ، مهر شرکت ، سربرگ شرکت ، تکمیل فرم پرسشنامه اخذ جواز تاسیس ( طرح توجیهی )
5- زمین مورد نظر را خریداری و کار ساخت و ساز را آغاز کنید.
6- دستگاه های مورد نیاز را خریداری نمایید.
7- جهت اخذ جواز فعالیت و سایر جوازهای مورد نیاز اقدام نمایید.
8- سیستم های مورد نیاز ( اداری، فروش ، انبار داری و …) را راه اندازی کنید.