20 ایده برای کسب و کار با پول کم
29 مهر 1402 1402-07-29 10:4720 ایده برای کسب و کار با پول کم
20 ایده برای کسب و کار با پول کم
چرا راه اندازی یک کسب و کار کوچک با موفقیت های بزرگ همراه است؟
راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم و در حجم کوچک همواره با ریسک کمتری نیز همراه است. به همین دلیل برای کسانی که در اول راه هستند، انتخاب عاقلانهتری به نظر میرسد. در چنین کسب و کارهایی نه تنها میزان ریسک کمتر است، بلکه احتمال موفقیت نیز بیشتر بوده و حتی شرایط توسعهاش را هم خواهید داشت. البته منوط بر آن که پس از راهاندازی بیزنس، آن را اعتبارسنجی کرده و از موفقیت بیشترش در آینده اطمینان کسب کنید.
مزایا و معایب کسب و کار با کمترین سرمایه چه هستند؟
اگر قصد شروع یک کسب و کار با کمترین سرمایه ممکن را دارید اما دچار تردید شدید، بهتر است با مزایا و معایب این نوع بیزنسها آشنا شوید:
مزایای راهاندازی کسب و کار با سرمایه کم:
- داشتن آزادی عمل بیشتر نسبت به شرایط کارمندی
- سهولت در مدیریت و برنامهریزی برای انجام امور
- امکان برنامهریزی زمان کار و نحوه هزینه برای بیزنس
- وجود شرایط توسعه و رشد کسب و کار در آینده
- تجربه پیروزیهای کوچک اما لذتبخش و امیدوارکننده
- کسب سود زیاد نسبت به سرمایه اندک به کار گرفته
- هزینههای جانبی مقرون به صرفه و قابل کنترل
- عدم نیاز به استخدام کارمندان زیاد و پرداخت حقوقهای سنگین
معایب راهاندازی کسب و کار با کمترین سرمایه:
- کسب درآمد تنها به ازای میزان کارکرد شما
- عدم قابلیت پیشبینی و تضمین درآمدها
- امکان ورشکستگی یا تجربه شکستهای کوچک
- عدم امکان استفاده از مزایای بیمه و …
- نداشتن زمان کافی برای استراحتهای بدون دغدغه
انواع کسب و کار کوچک بر اساس حرفه کاری
امروزه کسب و کارهای کوچک و کم سرمایه بر اساس نوع حرفه فعالیتشان در گروههای مختلفی قرار میگیرند که برخی از آنها عبارتند از:
- کسب و کارهای خدماتی
- کسب و کارهای واسطهگری
- کسب و کارهای فناوری و اطلاعات
- کسب و کارهای تولیدی
- کسب و کارهای خانگی
- کسب و کارهای روستایی
- کسب و کارهای مالی و سرمایهگذاری
- کسب و کارهای وابسته به موبایل
- کسب و کارهای دانشگاهی
20 ایده شروع کسب و کار با سرمایه کم در ایران
هدف ما در این مقاله معرفی 20 ایده شروع کسب و کار با سرمایه در ایران است که در ادامه درباره آنها صحبت میکنیم:
1- سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال
سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال جزء سه کسب و کار موفق در ایران است که اخیرا بسیار مورد استقبال قرار گرفت. فعالان بازار ارزهای دیجیتال از طریق معاملهگری، استیکینگ، هودل کردن، بازی و گیم، متاورس، خرید و فروش NFT و … کسب درآمد میکنند. اما پیش از ورود به این بازار باید بدانید فعالیت در آن نیازمند کسب دانش و تجربه است. بنابراین توصیه میکنیم حتما یک دوره آموزشی مرتبط و معتبر تهیه کرده و پس از یادگیری کامل، سرمایه خود را وارد کار کنید.
برای فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال پس از آموزش کامل به یک کیف پول دیجیتال، موبایل یا سیستم کامپیوتری و اینترنت پرسرعت نیاز دارید. سپس با ایجاد حساب در صرافیهای آنلاین داخلی یا خارجی، پول ریالی خود را به ارز موردنظر تبدیل کرده و وارد بازار شوید.
معرفی مفاهیم فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال
در ادامه با مفاهیم نام برده شده در ابتدای این بخش به عنوان فعالیتهای قابل انجام در بازار ارزهای دیجیتال آشنا میشویم:
- هودل کردن به این معناست که یک ارز دیجیتال را خریداری کرده و مدتی در کیف پول خود نگه دارید. سپس با رشد قیمتی آن اقدام به فروش کنید.
- ترید کردن یعنی در صرافیهایی با حجم معاملات بالا، معاملات کوتاهمدت انجام دهید. هر چه تعداد معاملات شما بیشتر شود، سود بیشتری نیز عایدتان خواهد شد.
- استیکینگ به معنای سپردهگذاری ارزهای دیجیتال است. با این کار در زمانهای مختلف، درصد سود مشخصی نصیبتان میشود.
- انجام بازیهای بلاکچینی که انواع آنها برای موبایل و کامپیوتر موجود هستند. در این بازیها با طی مراحل مختلف، دستمزدی به عنوان پاداش دریافت میکنید. برخی از بهترین بازیهای این حوزه عبارتند از: دیسنترالند (Decentraland)، اکسی اینفینیتی (Axie Infinity)، سندباکس (Sandbox) و سکندلایف (Second Life)
- فعالیت در متاورس (یا همان جهان مجازی) نیز شامل خرید زمین، اجاره دادن ملک، طراحی و انجام بازی و … میباشد.
- ساخت، خرید و فروش NFT (توکنهای انحصاری و محدود) که به آثار هنری جذاب و … تعلق میگیرند. با دریافت و فروش این توکنها نیز میتوانید کسب درآمد کنید.
2- سرمایه گذاری در بازار بورس
سرمایه گذاری در بازار بورس هم میتواند یک ایده کسب و کار با سرمایه کم اینترنتی باشد و هم یک ایده بیزنسی با سرمایه بالا! در واقع این شما هستید که مقدار سرمایهای که وارد این بازار میکنید، نوع کسب و کار خود را رقم میزنید. حداقل سرمایه مورد نیاز در بازار بورس از 500 هزار تومان شروع شده و یک انتخاب عالی برای کسب و کارهای کوچک به شمار میآید. هر چند در یکی دو سال اخیر شاهد اتفاقات ناخوشایند در این بازار سرمایه کشورمان بودیم.
بازار بورس در بخشهای مختلفی فعالیت دارد که یکی از آنها صندوقهای سرمایهگذاری طلا است. این صندوقها بر اساس میزان بالا و پایین رفتن طلا در بازار، رشد یا کاهش قیمت دارند. سرمایهگذاری در این صندوقها نیز میتواند به شما کمک کند تا از کاهش ارزش سرمایه خود در اثر تورم تاحدی جلوگیری کنید.
برای فعالیت در بازار بورس باید ابتدا در سامانه سجام ثبت نام و احراز هویت کنید. سپس به یکی از کارگزاریهای بورس نظیر مفید، آگاه، فارابی و … مراجعه کرده و کد بورسی دریافت کنید.
3- فعالیت در بازار فارکس
یکی دیگر از ایده های کسب و کار با سرمایه کم ، فعالیت در بازار فارکس است. این بازار مناسب افرادیست که به درآمدهای دلاری علاقمند بوده و به اندازه کافی درباره انواع تحلیلها در فارکس اطلاعات دارند. زیرا این بازار مالی، بینالمللی بوده و موفقیت و کسب درآمد در آن منوط به آموزش و یادگیری تحلیلهای مالی بینالمللی است. شما در این بازار میتوانید هم در زمان رشد قیمت سهام به سود دست یافته و هم در زمان نزولی شدن ارزشها. تنها باید با شگردهای بازار آشنایی داشته و بدانید در چه قیمتهایی معامله خرید یا فروش باز کنید.
4- صادرات انواع کالاها
صادرات کالا به کشورهای دیگر شاید در نگاه اول، کسب و کاری بزرگ و نیازمند سرمایه سنگین به چشم بیاید. اما شما میتوانید این ایده را به کسب و کاری با سرمایه کم نیز تبدیل کنید. تنها کافیست در انتخاب نوع کالای صادراتی و حجم آن کمی محتاطانهتر عمل کنید. برای راهاندازی این بیزنس باید ابتدا محصول موردنظر را تهیه و یا تولید کنید. سپس با بستهبندی مناسب و جذاب، آن را برای صادر کردن آماده کنید. در نهایت با انجام امور گمرکی و ارسال محصول آن را به دست مشتری برسانید.
در ابتدای راهاندازی شغل صادرات میتوانید محصولات پرطرفداری همچون صنایع دستی، پسته، زعفران، خرما و … را انتخاب کنید. این انتخاب بستگی زیادی به فرهنگ و آداب و رسوم کشور مقصد دارد. پیشنهاد میکنیم پیش از شروع کار حتما یکبار به کشور مقصد سفر کرده و از نیازهای مردم آنجا اطلاعات کسب کنید.
5- تاسیس نمایندگی بیمه
تاسیس نمایندگی بیمه نیز میتواند یک شغل پردرآمد با سرمایه کم برای آقایان و یا خانمها باشد. اگر فضایی دارید که قابل استفاده برای دفتر بیمه است، گرفتن نمایندگی بیمه ایده خوبی خواهد بود. اما شروع این کار نیازمند کسب مهارت و دانش و موفقیت در آزمونهای مربوطه میباشد. لازمههای تاسیس نمایندگی بیمه در کنار دانش و اطلاعات، مهارتهای شما در برقراری ارتباطات کلامی است. این که تا چه حد با کلامتان نفوذ داشته و میتوانید افراد را تحت تاثیر قرار دهید.
میزان درآمد حاصل از راهاندازی دفتر بیمه به فاکتورهای مختلفی اعم از نوع بیمه، میزان تلاش و پشتکار شما، محل دفتر و … بستگی دارد.
6- یوتیوبر شدن
یوتیوب یکی از محبوبترین شبکههای اجتماعی در سراسر دنیاست که افراد از آن برای اشتراکگذاری ویدئو استفاده میکنند. این شبکه اجتماعی به تولیدکنندگان محتوای ویدئویی خود، حقوق میدهد. البته اگر محتوای شما ویژگیهای قابل قبول یوتیوب را داشته باشد. در این صورت میتوانید به یوتیوب اعلام کنید تا در محتوای شما، تبلیغات ارائه کند. به این ترتیب به ازای مشاهده تبلیغات، درآمد دلاری به دست میآورید.
اگر قصد یوتیوبر شدن را دارید، پیشنهاد میکنیم محتوای خود را برای زبانهای مختلف تهیه کنید. تا افراد از هر جای دنیا بتوانند از آن بهره ببرند. زیرا هر چه مخاطبان و تعداد ویوهای شما بالاتر باشد، درآمد بیشتری کسب خواهید کرد. برای فعالیت در این حوزه تنها به یک دوربین باکیفیت و مهارتهای تدوین ویدئو نیاز دارید. اما هرچه خلاقیت بیشتری در انتخاب موضوع و نحوه بیان آن داشته باشید، شانس کسب درآمد بالاتری نصیب خودتان میکنید. پس تمام تلاشتان را به کار گرفته و تنها به تولید ویدئوهای ساده بسنده نکنید.
7- مشاور آنلاین شوید!
اگر در زمینهای به خصوص نظیر مسائل مربوط به کامپیوتر، اینستاگرام، اقتصاد، بازاریابی، تبلیغات و … مختصص هستید، مشاور آنلاین شوید! امروزه افراد زیادی برای شروع کسب و کارشان در حوزههای مختلف به سراغ مشاوران و متخصصان هر حوزه میروند. پس راه ارتباطی مناسبی با مخاطبان خود ایجاد کرده و از طریق ارائه خدمات مشاوره آنلاین کسب درآمد کنید.
مشاور آنلاین شدن یک ایده کسب و کار با سرمایه کم است که این روزها طرفداران زیادی هم دارد. برای شروع این کار تنها کافیست یک وبسایت و کانال در شبکههای اجتماعی ایجاد کنید. سپس با کمی صرف زمان، خود را به مخاطبان معرفی کرده و مهارتهایتان را به رخ بکشید. تا افراد به دریافت مشاوره از شما تمایل نشان داده و به سویتان جذب شوند.
8- تولیدکننده محتوای متنی
این روزها با گسترش روشهای مختلف کسب درآمد از اینترنت، نیاز به تولید محتوا برای وبسایتها و صفحات تجاری در شبکههای اجتماعی روزبهروز بیشتر میشود. از این رو فعالیت در حوزه تولید محتوای متنی میتواند راهکاری جالب توجه و پولساز برای متخصصین این شغل باشد. در واقع شما با تولید محتوا برای دیگر کسب و کارها، به درآمد رسیده و نیاز به پرداخت هزینهای بابت راهاندازی کسب و کار خود ندارید. بلکه با کمی آموزش و کسب مهارت در این حوزه میتوانید به صورت فریلنسری شغل خود را شروع کنید.
9- بازاریابی تلفنی
یکی دیگر از انواع کسب و کار با سرمایه کم را میتوان بازاریابی تلفنی دانست. برای راهاندازی این شغل شما تنها به یک خط تلفن نیاز دارید و کافیست در منزل نشسته و با مشتریان تماس بگیرید. اما داشتن توانایی بالا در ارتباطات کلامی و نفوذ کلام از مهمترین نیازهای این کسب و کار است. مشتریان باید به شما و صحبتهایتان اعتماد کنند و این تنها در گرو مهارتهای شما برای تاثیرگذاری بر روی افراد است.
10- تولید کتاب های PDF
امروزه افراد زیادی تمایل به خواندن کتابهای الکترونیکی دارند و از این رو به دنبال نسخه PDF کتابها در اینترنت هستند. بنابراین شما با تولید کتابهای PDF و عرضه آنها برای مخاطبان میتوانید به درآمد بالایی دست یابید. خوبی این کار در این است که شما یک بار زمان و هزینه صرف میکنید تا یک کتاب الکترونیک بسازید و بارها آن را به مشتریان مختلف میفروشید. در واقع این کسب و کار میتواند درآمدی طولانیمدت برای شما به همراه داشته باشد.
11- تولید کتاب های صوتی و پادکست
شنیدن کتابهای صوتی و انواع پادکست نیز این روزها در میان مردم رواج یافته است. از این رو راه اندازی کسب و کاری که به تولید کتابهای صوتی و انواع پادکست بپردازد میتواند درآمد خوبی به همراه داشته باشد. شروع این کسب و کار با سرمایه کم در حدود 10 میلیون تومان نیز امکانپذیر بوده و نیاز به هزینههای هنگفت ندارد. بلکه تنها باید پشتکار داشته و در کار خود استمرار ورزید تا به درآمد قابل قبولی دست یابید.
12- ساخت ویدئوهای آموزشی
ساخت ویدئوهای آموزشی نیز یکی از ایده های راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم است. اگر در زمینه به خصوص مهارت داشته و جزء متخصصان آن حوزه محسوب میشوید، پس دست به کار شده و ویدئوهای آموزشی تهیه کنید. با ساخت ویدئوهای آموزشی و عرضه آنها به مخاطبان، در کنار کسب درآمد عالی میتوانید به ارتقا و رشد دانش در کشور نیز کمک کنید.
برای موفقیت در حیطه ساخت ویدئوهای آموزشی باید از مهارت آموزش و ارائه مطالب به افراد مختلف بهرهمند باشید. این کار به کمی حوصله و صبوری نیاز دارد تا در برخورد با افراد مبتدی در حوزه تخصصتان به خوبی رفتار کرده و برایشان زمان بگذارید. تا به طور کامل به مهارت مورد نظر واقف شده و در آینده تبلیغاتی مستمر برای شما باشند.
13- ترجمه متون و مترجم حضوری
در صورتی که به زبان دومی مسلط هستید و سابقه ترجمه دارید، پیشنهاد ما، ترجمه متون است. ترجمه تخصصی مقالات و کتابهای مختلف میتواند راهی برای کسب درآمد با سرمایه اولیه کم باشد. در حال حاضر وبسایتهای متعددی وجود دارند که میتوانید به صورت فریلنسر برای آنها کار کنید.
یکی دیگر از روشهای کسب درآمد از طریق ترجمه، استخدام شدن به عنوان مترجم حضوری است. برای فعالیت در این شغل باید توانایی بالایی در مکالمه و لیسنینگ به صورت همزمان داشته باشید. تا در مکالمههای میان افراد با زبانهای مختلف حاضر شده و امکان برقراری ارتباط میان دو طرف مکالمه را فراهم آورید.
14- ادمین پیج های تجاری
ادمین شدن برای پیجهای تجاری نیز یک ایده کسب و کار با سرمایه کم است که این روزها طرفداران زیادی دارد. برای فعالیت در این شغل باید مهارتهای هدایت صفحات تجاری در شبکههای اجتماعی را آموخته باشید. به عبارتی باید بدانید که چطور بازدیدها، فالوورها و به طور کلی اینگیجمنت صفحه را بر اساس الگوریتمهای اینستاگرام و … ارتقا دهید. همچنین باید با شیوههای برقراری ارتباط با مخاطب و پاسخگویی به سوالات آنها نیز آشنا باشید. اگر این تواناییها را در خود میبینید بهتر است به این شغل هم فکر کنید. تا در آینده رقمهای جذابی به حساب بانکیتان هدایت شود.
15- تدریس خصوصی
متاسفانه بسیاری از دانشآموزان امروزی سرکلاس به قدر کافی به مطالب کلاس توجه نمیکنند. یا حتی شرایط آموزش به نحوی پیش میرود که نیاز به یک معلم خصوصی دارند تا درسها را بهتر یاد بگیرند. به همین دلیل تدریس خصوصی را میتوان بهترین شغل در ایران با سرمایه کم دانست. اما باید بدانید فعالیت در این حوزه نیازمند مواردی است که در ادامه بیان میکنیم:
- تسلط بر دروس و مطالب ارائه شده در کتابهای دانشآموزان
- توانایی تدریس و ارائه مطالب به زبان ساده
- صبوری و تحمل بالا در مواجه با نوجوانان
- مهارتهای برقراری ارتباط موثر با نوجوانان
- ساعات کاری منعطف و امکان برگزاری کلاسها در تایم عصر و شب
- امکان مراجعه به منزل دانشآموزان و یا داشتن مکانی مناسب برای تدریس
16- توسعه اپلیکیشن و نرم افزار
یکی دیگر از شغلهای پر سود که میتوانید از طریق آن به درآمدهای بالا دست یابید، توسعه اپلیکیشن و نرم افزار است. به خصوص در دنیای امروز که اغلب کارها به دلیل صرفهجویی در زمان به صورت آنلاین انجام میشوند. توسعه دادن اپلیکیشنهای کاربردی برای موبایل و دیگر پلتفرمها میتواند مسیری روشن برای آینده شما باشد. به این شرط که در حوزه برنامهنویسی مهارت داشته و یا ایدهای ناب برای رفع یک مشکل در جامعه داشته باشید.
17- ارائه خدمات گرافیکی و چاپ
اگر به کار با نرم افزارهای گرافیکی آشنا بوده و خلاقیت کافی در این حوزه دارید، ارائه خدمات گرافیکی و چاپ شغل مناسبی است. این ایده کسب و کار با کمترین سرمایه قابل اجراست و برای شروع تنها به یک سیستم کامپیوتری، پرینتر، دستگاه کپی و مغازه نیاز دارید. برای پیشرفت کارتان هم میتوانید در فضای شبکههای اجتماعی و یا وبسایت نیز فعالیت کنید.
18- بسته بندی کردن حبوبات
یکی دیگر از ایدههای جذاب برای کسب و کار خانگی با سرمایه کم ، بسته بندی کردن حبوبات است. برای راهاندازی این بیزنس تنها به یک دستگاه مخصوص برای بستة بندی نیاز دارید. سپس به دنبال مجوزهای لازمه رفته و در نهایت کارتان را شروع کنید. حال باید حبوبات را به صورت فله خریداری کرده و پس از تمیز کردنشان در بستههای مخصوص برندتان قرار دهید. حتما تاریخ انقضا و قیمت را هم روی بستهبندیها درج کنید تا مشتریان در زمان خرید دچار مشکل نشوند.
19- تولید غذاهای گیاهی
تمایل به گیاهخواری روز به روز در جامعه بشری بیشتر میشود و ایران هم از این تغییر دور نمانده است. پس اگر به تولید غذاهای گیاهی پرداخته و در این حوزه قدمهای صحیحی بردارید، قطعا در آینده بیزنس کوچک پرسود خواهید داشت.
منظور ما از تولید غذاهای گیاهی این است که دستورالعملهای این غذاها را گردآوری کرده و با ذائقه ایرانی هماهنگ نمایید. سپس با تهیه مواد اولیه و نیمپز کردن آنها، خوراکها را به همراه دستور پخت برای مشتریان بفرستید. طوری که مشتری در عرض کمتر از 10 دقیقه غذای گیاهی تازه و خوشمزهای در بشقابش داشته باشد. شاید هم شما ایدهای خلاقانهتر برای این کسب و کار در ذهن دارید. پس معطل نکرده و بیزنستان را راهاندازی کنید.
20- آشپز غذاهای خانگی و دسر
غذاهای خانگی و به اصطلاح مامانپز از قدیم تا به همین امروز طرفداران خاص خود را دارند. همچنین ماشینشدن زندگیها در سالهای اخیر و دور شدن افراد از آشپزی نیز منجر به علاقه بیشتر افراد برای خوردن این غذاها شده است. اگر دست پخت خوبی دارید و میتوانید روزانه برای تعداد بیشتری نسبت به افراد خانواده، غذا بپزید، این کسب و کار مناسبتان است. در واقع آشپز غذاهای خانگی و دسرها بودن یک ایده عالی کسب و کار با سرمایه کم در منزل است.
توصیه های طلایی پیش از راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم
تا اینجا با 47 ایده کاربردی و جذاب برای راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم آشنا شدیم. اگر توانستید ایده مناسب برای شروع بیزنستان را پیدا کنید، پیشنهاد میکنیم حتما نکاتی که در ادامه میآوریم را بخوانید. ما در اینجا 5 توصیه طلایی برای شروع و راه اندازی کسب و کارهای کوچک آوردیم که حتما به کارتان میآید:
1- دانش و مهارت خود را ارتقا دهید!
مهمترین نکته پیش از شروع هر کسب و کاری، ارتقا دانش و مهارتها است. هر چقدر هم که در یک کار مهارت دارید، بهتر است پیش از راهاندازی آن کمی بیشتر مطالعه کرده و با نکات و تغییرات جدید آن آشنا شوید. تا از بهترین و به روزترین تکنیکها در هدایت و مدیریت بیزنس خود استفاده کنید. بهتر است این مهارتها در راستای اجرا و پیاده سازی کسب و کارهای پردرآمد و رشد آنها باشند.
2- برنامه ریزی دقیق داشته باشید!
برای شروع موفق و ادامه دادن در مسیر درست یک کسب و کار باید حتما برنامه ریزی داشته باشید. در واقع برنامهریزی اصل اول شروع کسب و کارهای تولید و آموزشی است. اگر ندانید در هر مرحله قرار است چه کاری انجام دهید و برای آن آماده نباشید، قطعا با شکست مواجه خواهید شد.
3- هزینه ها را به طور دقیق برآورد کنید!
متاسفانه اغلب افراد پیش از شروع یک کسب و کار به تمام جوانب آن نمینگرند. در نتیجه در میانه کار با مشکلات مختلفی اعم از مشکلات مالی مواجه میشوند. شما باید یک برآورد دقیق از هزینههای راهاندازی بیزنستان داشته باشید تا برای هر پیشامدی آماده باشید.
4- روی بازاریابی تمرکز کنید!
برخی از ما بر این باوریم که اگر محصولی با کیفیت مناسب تولید کنیم، مشتری خود به سوی ما جذب میشود. این ایده شاید تا چند دهه گذشته کارآمد بود. اما با توجه به رشد روز افزون رقابت در بازار برای موفقیت در این میدان باید و باید روی بازاریابی متمرکز بود. هر چه تبلیغات اصولیتر و خلاقانهتر صورت گیرد، قطعا درآمد شما بیشتر خواهد بود. پس قبل از راه اندازی کسب و کار به خوبی درباره روشهای بازاریابی و تبلیغات تحقیق و بررسی کنید. تا مناسبترین و بهترین آنها را برای خود برگزینید.
5- به تدریج قدم بردارید!
تقریبا تمام صاحبین بیزنسها برای توسعه و گسترش کسب و کارشان آرزوها دارند. و این مسئله موجب عجول بودن و برداشتن قدمها بدون تحقیق و بررسی کافیست. اگر میخواهید در کسب و کارتان موفق عمل کرده و تا سالهای سال پابرجا بمانید، حتما قدمهای توسعه را به آرامی و با دقت بردارید.