اهمیت دریافت مجوز کسب و کار خانگی
19 مرداد 1401 1401-05-19 14:34اهمیت دریافت مجوز کسب و کار خانگی
اهمیت دریافت مجوز کسب و کار خانگی
مقدمه :
امروزه كسب و كارهاي خانگي به عنوان راهكاري مهم براي ايجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان محسوب مي گردند. قابليت انجام اين نوع كسب و كار در «منزل» سبب ايجاد مزاياي بسياري براي شاغلين آن ها مي شود، كه از جمله مي توان به ايجاد توازن بين مسئوليت خانوادگي زنان و اشتغال آنان، حذف هزينه هاي مربوط به خريد، رهن و اجاره كارگاه و اياب و ذهاب، استفاده از نيروي كار ساير اعضاي خانواده و ايجاد زمينه هاي كار خانوادگي، امكان انتقال تجارب از طريق آموزش غيررسمي به شيوه استاد- شاگردي بين اعضاء خانواده و… اشاره نمود.
بايد توجه داشت كه در ساليان اخير به دليل تحولات عظيم در بخش فناوري اطلاعات در جهان و ايجاد مشاغل جديد، امكان اشتغال خانگي و کسب و کارهای اینتزنتی براي بسياري از افراد در زمينه هاي IT نيز فراهم گرديده است. اين کسب و کارها كه روزانه در سراسر جهان تعداد آن ها رو به فزوني و تنوع مي باشد اين امكان را فراهم مي آورد تا افراد بتوانند در محيط خانه با استفاده از رايانه و وسايل جانبي مورد نياز، به انجام كسب و كارهاي گوناگون در اين حوزه بپردازند.
تعاريف:
– مشاغل يا كسب و كار خانگي: آن دسته از فعاليت هايي است كه توسط عضو يا اعضا خانواده در فضاي مسكوني در قالب يك طرح كسب و كار بدون مزاحمت و ايجاد اخلال در آرامش واحد هاي مسكوني همجوار شكل مي گيردو منجر به توليد خدمت يا و يا كالاي قابل عرضه به بازار خارج از محيط مسكوني مي گردد. شاغلين كسب و كار مذكور براي كسب منافع به صورت هاي ذيل فعاليت مي نمايند:
1- انجام فعاليت به صورت كارمزدي براي كارفرماي خارج از محيط مسكوني
2- انجام فعاليت مستقل اعم از تامين مواد اوليه تا عرضه و محصول به خارج از محيط مسكوني
3- انجام فعاليت به صورت تعاوني ،اتحاديه ويا مشاركت با بنگاه هاي بالا دستي تامين كننده مواد اوليه و عرضه محصول آنان در بازار ، ترجيحا به صورت كسب و كار خوشه اي
– پشتيبان : منظور اشخاص حقيقي يا حقوقي هستند كه مسئوليت حمايت از تعدادي از شاغلين خانگي را در كل فرآيند توليد و ارائه خدمات، اعم از آموزش، تهيه و توزيع مواد اوليه و ابزار كار (حسب مورد ) ، مشاوره ، طرحي ، نوآوري ، بسته بندي ، بازاريابي و فروش به عهده بگيرند.
– افراد تحت پوشش: افرادي كه متقاضي انجام فعاليت زيرمجموعه يك فرد حقيقي يا حقوقي ديگر مي باشند. بديهي است اين موضوع با تحت پوشش نهادهاي حمايتي بودن ارتباطي نداشته و متفاوت مي باشد.
– مستقل (خوداشتغالي) : نوعي اشتغال است كه فرد مي تواند با اتكاء به توان شخصي، خلاقيت و ابتكار ، به شكل خويش فرمايي به فعاليتهاي توليدي و خدماتي بپردازد كه در نتيجه منجر به كسب در آمد و ايجاد فضاي كسب و كار مي شود.
– كسب و كار مجازي: كسب و كاري است كه در آن از اينترنت جهت انجام تبليغات و فروش كالا و خدمات استفاده مي گردد.
-پشتیبان تامین نیاز مشاغل خانگی:شرکت تعاونی متشکل از افرادی که دارای مشاغل خانگی در یک گرایش و یاچند گرایش همسو و نزدیک به هم باشند.
تسهیلات دریافت مجوز مشاغل خانگی
ماده7 قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی: صدور مجوز مشاغل و کسب و کارهای خانگی در چهارچوب ضوابط ابلاغی ستاد توسط وزارت کار و امور اجتماعی یا واحدهای تابعه صورت میپذیرد و صاحبان مشاغل مزبور از مزایای ذیل برخوردار میشوند:
1ـ استفاده از بازار محلی شهرداری جهت عرضه محصولات خانگی.
2ـ عضویت در شرکت سهامی عام خوشهای تخصصی کسب و کار خانگی.
3ـ معافیت از عوارض اداری و تجاری تعیینی و مصوب شوراهای اسلامی شهرها و روستاها.
4ـ عدم نیاز به تغییر کاربری مسکونی.
5 ـ دولت میتواند بنا به پیشنهاد ستاد نسبت به تعیین ضوابط حمایتی در زمینههای مالیات، تأمین وام قرضالحسنه اشتغال، حق بیمه خویشفرما، تعرفه مصرف آب، برق و سوخت مصرفی، ظرف سه ماه از تصویب این قانون، اقدام و اعتبار موردنیاز را در بودجه سنواتی محاسبه و لحاظ نماید.
6 ـ استفاده از تسهیلات بانکی به ویژه قرضالحسنه بانکها و صندوق مهر امام رضا (ع)
تبصره ـ بانک مرکزی موظف است با هماهنگی وزارت کار و امور اجتماعی، نحوه توزیع منابع قرضالحسنه برای مشاغل و کسب و کار خانگی را با توجه به اولویت و اهمیت انواع مشاغل خانگی و سهم هر استان تعیین و در ابتدای هر سال به بانکها و مؤسسات اعتباری ابلاغ نماید.
مزایای دریافت مجوز مشاغل خانگی :
صدور مجوز مشاغل و کسب و کارهای خانگی در چارچوب ضوابط ابلاغی ستاد توسط وزارت کار و امور اجتماعی یا واحدهای تابعه شکل می گیرد و صاحبان مشاغل مزبور از مزایای ذیل برخوردار می شوند :
- استفاده از بازار محلی شهرداری جهت عرضه محصولات خانگی
- عضویت در شرکت سهامی عام خوشه ای تخصصی کسب و کار خانگی
- معافیت از عوارض اداری و تجاری تعیینی و مصوب شوراهای اسلامی شهرها و روستاها
- عدم نیاز به تغییر کاربری مسکونی .
دولت می تواند بنا به پیشنهاد ستاد نسبت به تعیین ضوابط حمایتی در زمینه های مالیات، تأمین وام قرض الحسنه اشتغال، حق بیمه خویش فرما، تعرفه مصرف آب، برق و سوخت مصرفی، ظرف سه ماه از تصویب این قانون، اقدام و اعتبار مورد نیاز را در بودجه سنواتی محاسبه و لحاظ نماید .
- استفاده از تسهیلات بانکی به ویژه قرض الحسنه بانکها و صندوق مهر امام رضا ( ع )
بانک مرکزی موظف است با هماهنگی وزارت کار و امور اجتماعی، نحوه توزیع منابع قرض الحسنه برای مشاغل و کسب و کار خانگی را با توجه به اولویت و اهمیت انواع مشاغل خانگی و سهم هر استان تعیین و در ابتدای هر سال به بانکها و مؤسسات اعتباری ابلاغ نماید .
اطلاعات لازم برای دریافت مجوز مشاغل خانگی از اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران :
در صورتی که ایثارگران بخواهند مجوز مشاغل خانگی دریافت کنند به جای مراجعه به وزارت تعاون می توانند به اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران مراجعه نمایند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می کنیم با موسسه حقوقی بازرگان به شماره ۰۲۱۴۵۵۱۸ تماس بگیرید.