ایزو اصول ایمنی غذا

ایزو اصول ایمنی غذایی چیست؟

ایزو اصول ایمنی غذایی یا ISO SFBB یک نوع استاندارد بین المللی است که استاندارد سازی و ایمن نگه داشتن مواد غذایی و جلوگیری با هر گونه مواد مضر غذایی در مراکز عرضه کننده غذا مانند هتل ها، کافی شاپ ها، تولید کنندگان مواد غذایی، رستوران ها را در بر می گیرد. این استاندارد یک روش مبتکرانه و کاملا کاربردی برای مدیریت ایمنی مواد و محصولات غذایی است. این ایزو بدین منظور طراحی و ارائه شده است تا به کسب و کار های کوچک و بزرگی که در زمینه مواد غذایی مشغول به کار هستند کمک کند که از قوانین و مقررات بهداشت و ایمنی مواد غذایی پیروی کنند و روش های مدیریت ایمنی و بهداشت مواد غذایی را در عمل به کار گیرند. این ایزو توسط آژانس استاندارد غذا برای کافی شاپ ها، رستوران ها، غذاهای آماده و دیگر کسب کار های مرتبط با تولید مواد غذایی و پذیرایی طراحی شده است. به عنوان مثال یک سری از نکات بهداشتی باید در محل کار رعایت شود مانند شستن و ضدعفونی کردن دست ها در محل کار، درآوردن جواهرات و یا ساعت ها، سیگار نکشیدن، پوشاندن زخم ها هنگام خون آمدن و غیره. قوانینی که در این ایزو آمده است کلیه افراد مشغول در بخش مواد غذایی اعم از کارفرمایان، کارگران و بقیه پرسنل را مستلزم می کند تا یک سیستم مدیریت ایمنی غذا مستند برای کسب و کار خود داشته باشند که بتواند خطرات را شناسایی کرده و روی آنها کنترل و نظارت داشته باشند. 

ایزو اصول ایمنی غذایی چه مواردی را شامل می شود؟

ایزو اصول ایمنی غذایی حاوی یک سری از روش های ایمنی مواد غذا را در بر می گیرد. این روش ها مواردی را در بر می گیرد که برای حفظ ایمنی غذاها و ارائه پیشنهادهای ایمنی هستند و شامل 5 بخش می شوند که عبارتند از:

  • انتقال آلودگی
  • تمیزکردن
  • سرد کردن
  • پختن
  • مدیریت

ایزو اصول ایمنی غذایی چه کاربردی دارد ؟

هر یک از این روش های مذکور در بالا، حاوی یک سری از دستورالعمل هایی است که از باید رعایت شوند. به عنوان مثال یک چارچوب کلی مدت دار (مثلا 1 ماهه) ارائه می دهد تا ایمنی و کیفیت محصولات غذایی طی این دوره بررسی و چک شود.  هم چنین، استاندارد  SFBB شامل بخش هایی به نام “روش های ایمن” است که حوزه هایی  همچون نگه داشتن مواد غذایی، سرما زدگی ، آشپزی و مدیریت مواد غذایی را در بر می گیرد. در هر بخش ، اطلاعاتی برای ارائه موضوعات مهم ایمنی مواد غذایی ارائه می شود و می توانید کارهای مربوط به ایمنی غذا را در آن بنویسید. 

در کلیه بسته های SFBB ، روش ایمن مواردی را نشان می دهند که برای اطمینان از تهیه و توزیع غذاهای ایمن مهم هستند و از شما می خواهد که چگونه کارها را در آنها  یادداشت کنید. آنها همچنین توصیه هایی در صورت وجود هرگونه مشکل مانند بروز یک نوع آلودگی یا باکتری یا فساد مواد غذایی، به صاحبان کسب و کار ارائه می دهند تا از آنها به نحو احسن استفاده کنند. در صنایع غذایی و کسب و کارهای مربوط به آن، صاحبان کسب و کار و پرسنل آن باید بهداشت خود را رعایت کنند تا ایمنی مواد غذایی خود را بالا ببرند. به عنوان مثال بخش انتقال آلودگی دارای بهداشت شخصی، آلرژی به مواد، بهداشت لباس ها، جدا سازی غذاها، آلودگی شیمیایی و فیزیکی، کنترل آفت و نگهداری مواد غذایی است.  به عنوان مثال این مهم است که بدانید در صورت خدمات رسانی به مشتری که آلرژی غذایی دارد چه کاری انجام دهید زیرا این آلرژی ها می توانند تهدید کننده زندگی باشند. هر یک از این بخش ها به صورت زیر مجموعه این استاندارد ارائه شده اند.

یک سری از بسته های SFBB هستند که برای رفع نیازهای خاص مشاغل مختلف غذایی طراحی شده اند. بسته هایی برای مشاغل پذیرایی  مانند هتلداری، تشریفات، مشاغل خرده فروشی کوچک و رستوران ها و غذاهای آماده طراحی و ارائه شده اند. این بسته ها حاوی استاندارهای مختلف برای کلیه مشاغل درگیر در صنعت مواد غذایی ارائه شده اند که به طور تخصصی برای هر حوزه طراحی شده اند. 

اهمیت اخذ ISO SFBB چیست؟

همانطور که در بالا ذکر شد ، کلیه مشاغلی که در حوزه مواد غذایی مشغول به کار هستند باید ایمنی مواد غذایی را به طور مؤثر مدیریت کنند اما میزان مستند سازی این سیستم بسیار متفاوت است. به عنوان مثال مشاغل بسیار کم خطر مانند شیرینی فروشی یا سوپرمارکت ها ممکن است به هیچ وجه به مستند سازی احتیاج نداشته باشند. آنها می توانند با تکیه بر این استاندارد که مربوط به اقدامات بهداشتی است ، شرط ایمنی مواد غذایی را رعایت کنند. با این وجود ، اکثر مشاغل غذایی نیاز به داشتن درجه ای از سیستم مدیریت مستند دارند تا از تأمین غذای سالم اطمینان حاصل کنند. در این راستا، آژانس استاندارد مواد غذایی تعدادی از استانداردهایی را تهیه کرده است که به مشاغل در حوزه مواد غذایی کمک می کند تا یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی را توسعه دهند که قابل استفاده برای همه باشد. با افزایش ریسک های مربوط به ایمنی مواد غذایی ، نیاز به مستند سازی سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی و ضرورت نگهداری سوابق ایمنی بهداشتی افزایش یافته است. این استاندارد به صورت یک بسته زیر نظر آژانس استاندارد مواد غذایی تحت عنوان SFBB طراحی شده است. این بسته برای پوشش کسب و کارهای مختلفی همچون کترینگ ها، رستوران ها، هتل ها، کافی شاپ ها، غیره طراحی شده است. این استاندارد به صاحبان این کسب و کار کمک می کند تا یک سیستم مدیریت مستند سازی ایجاد کنند که حاوی یک فهرست جامعی از سوابق پیشین بوده که می توانند از آنها برای نظارت و همچنین بهبود ایمنی مواد غذایی استفاده کنند.

به منظور بهبود و افزایش ارتقاء ایمنی مواد غذایی، موسسه کاوش که یک کنسرسیوم ارزیابی و اعتبار سنجی شرکت ها است، وظیفه چک کردن و دسته بندی بنگاه های اقتصادی و انواع کسب و کار ها را دارد که هدف آن استاندارد سازمانی این بنگاه ها می باشد. موسسه کاوش تحت نظر سازمان استاندارد فعالیت می کند و می تواند بهترین گزینه برای اخذ استاندارد مستند سازی سیستم های مدیریت کیفیت به ویژه مستند سازی سیستم ایمنی غذایی باشد. قابل ذکر است که سازمان ملی استاندارد هیچ گونه ایزو صادر نمی کند. در عوض به شرکتها مجوز اعطای ایزو می دهد. مشاوران مجرب و  خبره تیم کاوش آماده ارائه خدمات مشاوره  رایگان به هستند. افزون بر این، تیم کاوش بسته های آموزشی مرتبط با استاندارد دلخواه مراجعین را با قیمت های مناسب ارائه کرده است. لازم به ذکر است که مؤسسه کاوش دارای مجوز از سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان ملی استاندارد است و زیر مجموعه IAF است. 

ایزو اصول ایمنی غذا

کد:                                                          SFBB

قیمت:                                        ۱,۷۵۰,۰۰۰ تومان
 

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare