ایزو شرایط مطلوب زیر ساختار
11 فروردین 1401 1401-01-13 21:26ایزو شرایط مطلوب زیر ساختار
GMP یا شرايط خوب تولید چیست؟
GMP به طور کلی مخفف شرايط خوب تولید ومخفف شده ی عبارت (Good Manufacturing Practice) می باشد .
این استاندارد به منزله ی اساس تمامی سیستم های ایمنی و سلامت تولید های غذایی به شمار رفته و شامل مجموعه ی دستورالعمل ها و الزامات و روش هایی است که به منظور تولید محصولات با کیفیت در کارخانجات تولیدی اعمال می گردد .
این استاندارد در کلیه ی موارد زیر می تواند اعمال شود :
- تولید و ارایه ی محصولات دارویی مخصوص حیوانات و انسانها
- فرآورده های بیولوژیک
- کلیه محصولات و تولیداتی که از منابط طبیعی تولید می شوند مانند انسان ، حیوان یا میکرو ارگانیسم
- در ارزیابی تجهیزات پزشکی
- تولید کلیه ی مواد غذایی های فرآوری شده
هدف از تدوین این قوانین و ضوابط ، مدیریت و هدایت تولید کنندگان به منظور برقراری شرایط خوب تولید و پایداری در آن می باشد که نهایتا منجر به تولید و ارایه ی محصولات با کیفیت می شود . با اعمال و برقراری این قوانین در زیر ساخت های تولیدی ، همواره این اطمینان به وجود میآید که کلیه ی محصولات تولید شده مطابق با استانداردهای بین المللی کنترل و تولید می شوند و تمامی نیازهای مصرف کنندگان و مشتریان را از لحاظ کیفیت ، ایمنی و سلامت برآورده می سازند .
اخذ گواهینامه شرایط خوب تولید محصولات و فرآورده های خوراکی ، حاکی از رعایت مفاد مندرج توسط دارنده ی این گواهینامه بوده و آعتبار و ارزش خاصی به محصولات آن می بخشد و نهایتا این اطمینان خاطر را نیز به مصرف کنندگان می بخشد تا هنگام خرید و استفاده از این محصولات همواره مطمئن باشند که محصولات ایمن و بی خطری را برای سلامت خود و خانواده اشان در نظر گرفته اند .
در GMP چه مواردی کنترل می شوند :
اصول و قوانین GMP زیر ساختهای بازرسی و کنترلی هستند که متمرکز بر کل فرآیند می باشند و در واقع به یک فرآیند و روش خاصی تاکید نمی کنند . اساس کار تولید و ارایه ی محصولات سالم می باشد که باید ایجاد ساختمانهای مناسب برای تولیدات ، دستگاه های مناسب ، محیط ایمن و سالم ، تجهیزات مناسب و استاندارد ، منابع انسانی متخصص و حرفه ای در آن در نظر گرفته شود.
استاندارد ایزو شرایط مطلوب زیر ساختار
زمانیکه در مورد دانش صنایع غذایی و علوم غذایی صحبت میشود اولین فکری که به ذهن می آید ، کارخانه ها و تولید کنندگان صنایع غذایی می باشد و مسئله ای که در این میان حائز اهمیت است ، کیفیت و صحت و سلامت و تمامی محصولات غذایی می باشد .
کشور ایران یکی از درخواست کنندگان عضویت در سازمان تجارت جهانی بوده است ، بنا بر این بایستی همواره آیتم های مورد نظر این سازمان را در تولید محصولات غذایی خود لحاظ کند .
در حال حاضر بسیاری از کار خانه هایی که مشغول تولید مواد غذایی هستند ، اصول اصلی و اولیه را رعایت نکرده و آنها را در فرایند تولید خود اعمال نمی کنند .
اجرای این اصول در کارخانجات مختلف با توجه به شرایط و نوع تولید انجام می شود و زیر نظر کارشناسان حرفه ای و کار بلد می باشد .
موسسه ارزشیابی و اعتبار سنجی کاوش با اجرایی کردن اصول gmp در کار خانه های مختلف بر آنیم که اصول سلامت و ایمنی مواد غذایی را از ابتدا به شکلی کاملا درست بنیان گزاری کرده و قدم مهمی در تجارت جهانی بگذاریم و بتوانیم جایگاه مهمی در تولید صنایع غذایی پیدا کنیم .
اولین قدم در اجرایی کردن سیستم haccp و پایداری آن در کارخانه ها ، gmp می باشد .
استاندارد GMP چیست ؟
استاندارهای بین المللی مواد غذایی همواره توسط موسسه های بین المللی FAO و WHO گرد آوری می شوند .
Codex Alimentarious Commission از جمله ی این استانداردها می باشد که به صورت مشارکتی توسط شرکتهای FAO/ WHO تدوین شده و شامل استاندارد روش های تولید ، خصوصیات تولید ،قوانین بهداشتی و آیین نامه های مرتبط با آنهاست.
دو مورد دستورالعمل اصلی و اساسی در Codex مورد تمرکز و توجه قرار گرفته است .
- تمامی قوانین و دستورالعمل های مرتبط با بهداشت و ایمنی مواد غذایی باید رعایت شود.
- کلیه ی موارد ایمنی و سلامت محصولات نیز باید رعایت گردد .
دو نوع دستورالعمل اساسی و اصلی را Codex موردتوجه قرار داده است:
- الزامات سیستم ایمنی و بهداشت مواد غذایی رعایت شود
- الزامات محصولات و مواد غذایی رعایت گردد
حال این سوال مطرح می شود که آیا می شود مجموعه ی تولیدی خاصی ISO 22716 داشته باشد و gmp دریافت نکرده باشد و یا بالعکس ؟
در حالت کلی می توان گفت که این دو مورد کاملا از هم جدا می باشند به این دلیل که ایزو 22716 مقیاس بین المللی بوده و مورد قبول کل جهان می باشد . حال آنکه استانداردهای gmp همواره با دولتهای مختلف تغییر پیدا می کند .امروزه بسیاری از ملیت های مختلف از gmp به عنوان ابزار قوی به منظور تغییر دادن روش تولید ، ارایه و وارد کردن کالا به کشور از مبدای خاص استفاده می کنند .
مقیاس تطبیق ایزو 22716مورد تایید و وثوق کلیه ی کشورها و همچنین اتحادیه ی بین المللی می باشد . این بدان معنی است که وقتی تولید کننده ای این ایزو را دارا باشد می تواند تولیدات خود را به اکثر بازارهای اروپایی ، کانادا و …. ارایه کرده و صادر کند و مصرف کنندگان می توانند مطمئن باشند که این محصول از کیفیت بالا و استانداردی برخوردار است .
با توجه به این توضیحات موسسه ی ما ( کنسرسیوم ارزیابی و اعتبار سنجی کاوش ) کنسریومی به منظور اعتبار سنجی شرکت ها به شمار می آید که وظیفه ی آن بررسی و طبقه بندی کسب و کارهای مختلف ، بنگاه های اقتصادی و … می باشد که هدف اصلی آن استاندارد سازی این سازمانها است .
موسسه کاوش زیر نظر سازمان استاندارد کار می کند و همواره بهترین گزینه به منظور اخذ استانداردهای سیستم مدیریت کیفیت می باشد .
البته سازمان ملی استاندارد به خودی خود هیچ ایزویی صادر نمی کند بلکه فقط به شرکتهای ذیصلاح مجوز اعطای ایزو را صادر می کند .
در کنار تمامی این خدمات تیم مشاوران حرفه ای کاوش ، همواره آماده ی پاسخگویی و ارایه خدمات به مشتریان خود می باشند . همچنین کاوش بسته های خود آموز استاندارد سازی را با قیمت های مناسب به در خواست کنندگان ارایه می دهد که می توانید با تهیه و اجرای آن از تمامی مزایای آن بهره مند شوید . همچنین کاوش مجوز فعالیت از سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان ملی استاندارد با هم دارد و در نتیجه با یک واسطه زیر مجموعه IAF می باشند. همچنین کاوش مجوز فعالیت از سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان ملی استاندارد با هم دارد و در نتیجه با یک واسطه زیر مجموعه IAF می باشند. با ما همراه باشید و خدمات و محصولات غذایی خود را استاندارد سازید .
درنگ نکنید و با تیم مشاوران ما در کاوش تماس بگیرید .
ایزو شرایط مطلوب زیر ساختار
کد: GMP
قیمت: ۱,۹۰۰,۰۰۰ تومان