ایزو مدیریت ایمنی مواد غذایی

معرفی ایزو مدیریت ایمنی مواد غذایی یا ISO 22000

عواقب غذاهای ناسالم و آلوده می تواند بسیار جدی و دردناک باشد. استاندارد های امنیت غذا و مدیریت آن ها می‌تواند به سازمان ها در تعیین و کنترل امنیت غذا و ارسال خوراکی های سالم به دست مشتریان کمک شایانی بکند.  از آن جایی که امروزه محصولات غذایی دائماً در حال صادرات و واردات و عبور از مرزهای بین المللی و ملی می باشند و استانداردهای بین المللی بیش از گذشته مورد نیاز می باشد، تا به کمک آن ها بتوان امنیت زنجیره غذایی جهانی را تأمین کرد.  هدف اصلی ایزو مدیریت ایمنی مواد غذایی تامین شرایط لازم برای مدیریت امنیت و سلامت غذا می باشد. می‌توان گفت هر سازمانی این شرایط را کسب کند به کمک این استاندارد نیاز های یک سازمان برای کنترل امنیت و سلامت مواد خوراکی و غذایی تامین می شود. از این استاندارد می توان در هر سازمانی صرف نظر از اندازه یا موقعیت آن در زنجیره غذایی استفاده کرد. با اخذ استاندارد مدیریت ایمنی مواد غذایی یک شرکت یا سازمان می تواند به مشتریان خود نشان دهد که چگونه سیستم مدیریت امنیت غذا برای آن ها مهم می باشد. در نتیجه مشتریان به چنین شرکت ها و سازمان هایی اعتماد بیشتری خواهند کرد و با خیال راحت هر گونه مواد غذایی که نیاز دارند از آن ها خریداری می‌کنند. این موضوع برای مشتریانی که همیشه به دنبال غذا های سالم می باشند بسیار حائز اهمیت است. سازمان بین المللی استاندارد سازی گواهینامه استاندارد سیستم مدیریت امنیت غذا را ارائه کرده است تا به کمک آن سازمان ها بتوانند به این هدف دست پیدا کنند. این استاندارد نیازمند یک سری فرآیند ها و شرایطی است که سازمان ها باید آن ها را رعایت کنند. برخلاف دیگر گواهینامه های مدیریت امنیت غذا این استاندارد نیازمند پیش نیاز های خاص نمی باشد تنها لازم است که سازمان نظام نامه خاصی که این استاندارد ارائه می‌دهد را دنبال کند به همین دلیل می توان آن را یک استاندارد انعطاف پذیر تر در نظر گرفت که هر نوع سازمان و شرکت می توانند از آن استفاده کنند. 

 امنیت غذایی 

امنیت غذا ارتباط بسیار نزدیکی با آلودگی ها و غذاهای ناسالم دارد. از آنجایی که غذا های ناسالم و ایجاد هرگونه آلودگی در مواد خوراکی در هر مرحله از زنجیره غذایی ممکن است رخ دهد، ضروری است که کنترل دقیق و کامل روی این پروسه انجام شود. به همین دلیل همکاری تمامی سازمان ها و ارگان های درگیر در زنجیره غذایی برای رسیدن به سطح مطلوب و امنیت غذایی ضروری می باشد. کارخانه جات تولید مواد غذایی می توانند از این استاندارد برای توسعه برنامه های امنیتی و سالم سازی مواد خوراکی استفاده کنند .
 شرایط لازم اخذ ایزو مدیریت ایمنی مواد غذایی 
استاندارد مدیریت ایمنی مواد غذایی شما را موظف به داشتن یک سیستم مدیریت امنیت غذا می کند بدین معنا که باید از یک سری قوانین در کار خود پیروی کنید از جمله: 

  • رعایت اصول بهداشتی در محیط کار
  • ارزیابی تحلیلی و کنترل
  • برنامه کنترلی برای تعیین ، جلوگیری و حذف آلودگی ها و نا امنی ها در مواد غذایی 
  • برقراری سیستم مدیریت امنیت غذایی به شکل مستند به منظور مدیریت امنیت مواد غذایی در کل سازمان از مدیریت گرفته تا روابط عمومی و امور روزمره که هر کدام ممکن است روی امنیت مواد غذایی تاثیر بگذارد 
  • رعایت سیاست ‌های امنیت غذایی تحت نظر مدیریت
  • تعیین اهداف ای که سازمان و شرکت را به این سیاست ها نزدیک کنند
  • برنامه ریزی و طراحی یک سیستم مدیریتی و مستند سازی آن
  • حفظ گزارشات اجرایی از سیستم کنترل
  • تعیین گروهی از افراد واجد شرایط برای تشکیل تیم امنیت غذا
  • تعریف فرآیند های ارتباطی برای کسب اطمینان از روابط خارج از شرکت برای مثال با مشتری ، تامین کننده ها و غیره 
  • و برقراری روابط داخلی تاثیر گذار 
  • داشتن برنامه اورژانسی 
  • برقراری جلسات با حضور مدیریت برای ارزیابی عملکرد بهداشتی 
  • تامین منابع کافی برای عملکرد بهینه و آموزش پرسنل
  •  تامین زیرساخت‌های کافی و فراهم سازی محیط امن برای تولید مواد غذایی
  • نظارت و اندازه گیری دقیق دستگاه های به کار رفته در سازمان
  • به روز رسانی و توسعه برنامه های امنیتی 

چرا باید به فکر اخذ ایزو مدیریت ایمنی مواد غذایی باشید 

هر روز در تمامی نقاط جهان مواد غذایی و خوراکی تولید می‌شوند از مکانی به مکان دیگر منتقل می شوند فروخته می‌شوند و در نهایت مورد مصرف مصرف کنندگان قرار می گیرد . بدین معنا که همیشه خطر آلودگی و نا سالمی در مواد غذایی وجود دارد. هدف استاندارد مدیریت ایمنی مواد غذایی کاهش خطرات آلودگی ها و ناسالمی ها در مواد غذایی می باشد. در نتیجه به دنبال آن شاهد کاهش بیماریها ای خواهیم بود که ناشی از آلودگی مواد غذایی در زنجیره غذایی هستند. ایزو توانسته است سازمان ها و شرکت ها را مجهز به یک سیستم مدیریت امنیت غذایی کند که ارتباط مستقیمی با سلامت غذا دارد شرکت هایی که ایزو مدیریت ایمنی مواد غذایی را اخذ می کنند می توانند خود را مسئولیت پذیر تر در چشم مشتریانشان جلوه دهند. زیرا در این شرایط مشتری ها با اعتماد و امنیت کامل از آن ها خرید می کنند. این موضوع هم برای تولیدکننده و هم برای مصرف کننده بسیار اهمیت دارد . استاندارد های امنیت غذا در حوزه بین المللی دائماً در حال بررسی و اصلاح می باشد. این استاندارد توانسته است زنجیره غذایی از مزارع گرفته تا مغازه‌ ها را تحت پوشش خود قرار دهد . از جمله مواردی که این استاندارد به آن اهمیت می دهد به شرح زیر می باشد: 

برقراری روابط متقابل 

استاندارد مدیریت ایمنی مواد غذایی تاکید زیادی به روابط دارد که در تمامی مراحل زنجیره غذایی میان مشتری و تولیدکننده برقرار می شود. در این میان اگر روابط سالم باشند امنیت مواد غذایی نیز تامین می شود. این ارتباط نه تنها در میان سازمان ها از اهمیت برخوردار است بلکه هم برای مشتریان و هم تامین کننده ها از اهمیت برخوردار است. 
 مدیریت سیستم 
با یک سیستم مدیریتی ساختار یافته می توان امنیت غذا را تامین کرد و این همان چیزی است که این استاندارد بر آن تاکید دارد. یک مدیریت سیستم باید به خوبی تعریف شود و با توجه به ساختار سازمان دائماً در حال به روز رسانی می باشد. همین امر باعث می‌شود که سیستم مدیریت سلامت غذا از اهمیت بسیاری برخوردار شود .
 برنامه های پیش نیاز 
برنامه های پیش نیاز، سیاست ها و رویه هایی هستند که در یک سازمان به کار گرفته می‌شوند. نقشی که محیط برای تولید مواد غذایی ایفا می کند باید سالم و ایمن باشد. این استاندارد از سازمان ها می خواهد پیش نیاز های لازم را به منظور کنترل ریسک و آلودگی های مواد غذایی تشخیص دهند.

 

ایزو مدیریت ایمنی مواد غذایی

کد:                                        ISO 22000 : 2018

قیمت:                                       ۲,۲۰۰,۰۰۰ تومان
 

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare