ایزو سیستم مدیریت بهداشت موادغذایی

در دنیایی که ما در آن زندگی می کنیم عبارات و مفاهیم جدیدی در حال شکل گیری است به گونه ای که متناسب با رشد و پیشرفت اقتصادی و صنعتی شدن جهان تعریف ها و مفهوم های نوینی به وجود آمده و معرفی شده است در این میان موضوع سلامت و ایمنی محصول و کلیه ی واژه های مربوط به آن از این قاعده مستثنی نبوده است. سیستم مدیریت بهداشت موادغذایی نه به عنوان استاندارد بلکه به عنوان برنامه تضمین ایمنی مواد غذایی سال ها مورد حمایت سازمان های جهانی و کشورهای عمده ی وارد کننده مواد غذایی بوده است.

ایزو سیستم مدیریت بهداشت مواد غذایی چیست؟

افزایش آگاهی مصرف کنندگان غذا و خطراتی كه مواد غذایی ناسالم می تواند حامل و ناقل آن باشد و پررنگ تر شدن اهمیت نقش غذا در جامعه، روند صنعتی شدن تولید غذا، ارتباطات گسترده جوامع، گستردگی چرخه تولید تا مصرف، بروز بیماری های ناشناخته، ضرورت كنترل افزودنی ها در تولید مواد غذایی، ناكارآمدی سیستم های كنترل آماری در تولید مواد غذایی، كاهش هزینه های بازرسی غیر ضروری و تكیه بیشتر و دقیق تر بر نقاط كنترل بحرانی موجب شده اند که بکارگیری استاندارد های مدیریت بهداشت و ایمنی مواد غذایی به یک ضرورت انکارناپذیر تبدیل شود.
از جمله دلایلی که براساس آن ایمنی مواد غذایی بسیار پراهمیت می شود این است که نتایج درست را نمی توان با تجزیه و تحلیل بعضی از مواد غذایی تولید کرد. بنابراین، به روش بسیار سیستماتیک نیاز است که شامل تمام فرایندهای فعالیت تولیدی است. به همین علت سیستم کنترل بحرانی و سیستم تجزیه و تحلیل خطرات HACCP  توسعه یافت.
اگر چه این سیستم برای اولین بار کافی بود، هنگامی که مسئله ایمنی مواد غذایی به سوی جهانی شدن پیش رفت، این بار سازمان استاندارد بین المللی (ISO) استاندارد های ISO 2005 سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی را در 22000 تهیه کرد. این استاندارد یک استاندارد بین المللی است و هدف آن ایجاد زنجیره تولید غذای سالم در سراسر جهان است.
سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی ایزو 22000 ارتباطی میان شرکت های تامین کننده و تولید کننده مواد غذایی، مقامات حقوقی، سازمان های مربوطه و مصرف کنندگان ایجاد می کند و تلاش می کند تا در هر مرحله از نظارت حتما بر مواد غذایی نظارت شود. در حالی که اصول HACCP تنها بر اساس مرحله تولید محصولات غذایی تولید می شوند، استاندارد ایزو 22000 طیف گسترده ای از کل زنجیره تولید را پوشش می دهد. به همین علت، HACCP از سال 2006 لغو شده است.
شایان ذکر است که سیستم مدیریت بهداشت مواد غذایی ایزو 22000 بر مبنای تولید و فروش مواد غذایی سالم در سراسر جهان است. مهم این است که نه تنها تولید غذا، بلکه تمام فرایندها از بسته بندی، نگهداری، حمل و نقل، بازاریابی، فروش و رسیدن به مصرف کنندگان در این استاندارد مورد بررسی قرار می گیرند. سازمان های که استاندارد ایزو سیستم مدیریت بهداشت موادغذایی را الگوی خود قرار داده اند به صورت غیر مستقیم از امتیازات زیر استفاده برخوردارند :

  • ثابت کردن قدرت واحد برای کنترل کردن عوامل پر خطر در تولید
  • تائید امنیت کالاهای تولید شده
  • تائید یکسان بودن محصولات با استاندارد
  • خشنودی ارباب رجوع
  • قدرت روبرو شدن با بازار های جهانی

مزایای استفاده از استاندارد ایزو سیستم مدیریت بهداشت موادغذایی

مدیریت بهداشت مواد غذایی بدین منظور اجرا می شود که در طول مصرف مواد غذایی به سلامت انسان آسیب نمی رساند. ممکن است چنین خطراتی در هر مرحله از زنجیره تولید مواد غذایی رخ دهد. اجرای سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی ایزو 22000 و کار با استانداردهای مربوطه تنها برای شرکت های زنجیره غذایی امکان پذیر است.
تمامی شركت هایی كه استاندارد های ایزو 22000 را با این روش ساخته و اجرا كرده اند، می توانند یک گواهی ایزو 22000 با درخواست به یک سازمان صدور گواهینامه دریافت نمایند. در حقیقت شرکت های دارای این گواهی، اثبات می کنند محصولات غذایی که به مصرف کنندگان ارائه می دهند، مطابق با یک استاندارد بین المللی پذیرفته می شوند.
گواهینامه ISO 22000 مزایای بسیاری برای شرکت های زنجیره غذایی دارد. در ادامه با  برخی از این مزایا آشنا می شوید:

  • کنترل سریع و موثر خطرات احتمالی
  • کاهش خطاهای تولید، زیرا مناطق ریسک شناسایی می شوند
  • جلوگیری از هدر رفتن زمان، کار و منابع 
  • کاهش هزینه های تولید
  • جلوگیری از آلودگی مواد خوراکی
  • بدست آوردن قدرت رقابتی در بازارهای داخلی و بین المللی 
  • ایجاد ارتباطات موثر بین تامین کنندگان، مصرف کنندگان، سرپرستان، شرکت های توزیع و تمام احزاب مربوطه در تولید مواد غذایی
  • اجرای مقررات قانونی به گونه ای که در ممیزی های قانونی مشکلی ایجاد نشود

   مجموعه استانداردهای سری  ISO 22000

  • ISO 22000 سیستم مدیریت بهداشت مواد غذایی، مورد نیاز برای تمام سازمان ها در زنجیره غذایی
  • ISO 22001 سیستم مدیریت بهداشت مواد غذایی، راهنمای استاندارد ISO 9001 سال 2000 مربوط به صنایع غذایی و کارخانجات
  • ISO 22002 سیستم مدیریت بهداشت مواد غذایی، دستورالعمل های اجرای استاندارد ISO 9001 برای محصولات کشاورزی
  • ISO 22003 سیستم مدیریت بهداشت مواد غذایی، الزامات سازمان های ارائه دهنده ممیزی و صدور گواهینامه سیستم های مدیریت ایمنی مواد غذایی
  • ISO 22004 سیستم مدیریت بهداشت مواد غذایی، کتابچه راهنمای کاربر ISO 22000
  • ISO 22005 سیستم های مدیریت بهداشت مواد غذایی، ردیابی در زنجیره غذا و مواد غذایی، اصول اساسی و ویژگی های کلی طراحی و پیاده سازی سیستم

ضرورت استاندارد ایزو سیستم مدیریت بهداشت موادغذایی

تا سال های گذشته مدیریت ایمنی مواد غذایی نه تنها به عنوان استاندارد بلکه به عنوان برنامه ی تضمین ایمنی مواد غذایی مورد حمایت سازمان های جهانی و کشورهای عمده ی وارد کننده ی مواد غذایی بود. اگرچه در سال های گذشته مدیریت بهداشت مواد غذایی در بسیاری از کشورها از جمله کشور ما به اجرا درآمده است اما اجرای آن در بسیاری از موارد سلیقه ای بود و ممیزی آن نیز بیشتر به درک ممیز از اصول مدیریت ایمنی مواد غذایی بستگی داشته است. این ناهماهنگی ها موجب شده است تا استاندارد مدیریت بهداشت مواد غذایی با عنوان استاندارد ایزو 22000 تدوین شود تا :
شرکت های فرآوری در کلیه کشورها و حتی در داخل کشورها با درک یکنواخت و مدیریتی کارآمد اصول مدیریت ایمنی مواد غذایی را اجرا کنند.

  • ممیزی این نظام به راحتی انجام شود.
  • از اجرای سلیقه ای این استاندارد در واحدهای فرآوری جلوگیری شود.
  • مخاطره های مهم و عیوب کیفی مواد غذایی به درستی تضمین شود.
  • موانع تجارت مواد غذایی در جهان رفع شود.
  • سلامت و ایمنی محصول به درستی تضمین شود.
  • نیازمندی های مشتری و الزامات قانونی کشورها مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
  • واحدهای فرآوری توانایی خود را برای کنترل و مهار مخاطره ها و نیز کنترل کیفیت محصول تولیدی به اثبات رسانند.

چرا باید ایزو سیستم مدیریت بهداشت مواد غذایی 22000 ISO را از موسسه کاوش دریافت نمود؟ 

همانطور که در ابتدای مطلب نیز اشاره شد، با توجه به اهمیت بهداشت  و ایمنی مواد غذایی سبب شده است که شرکت های تولید مواد غذایی حتما و حتما استاندارد ایزو مدیریت بهداشت مواد غذایی را اجرا نمایند.
در این راستا بسیاری از موسسه ها و شرکت هایی که در زمینه ایزو مشغول به فعالیت هستند اقدام به ارائه گواهینامه هایی از این دست می کنند اما در این بین برخی شرکت ها و موسسات نامعتبر وجود دارند که توسط افرادی کلاهبردار و سودجو اداره می شوند. این گونه موسسات با ارائه استانداردهای جعلی و نامعتبر موجب می شوند که شما نیز در کارتان با مشکل روبرو شوید، به همین دلیل شما می بایست دقت داشته باشید که برای دریافت این گواهینامه معتبر را از شرکت های مجاز و معتبر آن را تقاضا کنید. 
موسسه کاوش یک کنسرسیوم جهت ارزیابی و اعتبار سنجی شرکت ها می باشد و وظیفه بررسی و طبقه بندی بنگاه های اقتصادی و کسب و کارهای مختلف را دارد که هدف آن استاندارد سازی سازمانی این بنگاه ها می باشد. این موسسه زیر نظر سازمان استاندارد فعالیت می کند و می تواند بهترین گزینه برای اخذ استاندارد مدیریت و محاسبه هزینه های تولید باشد.
خائز اهمیت است که سازمان ملی استاندارد هیچ نوع ایزو ای صادر نمی کند بلکه تنها به شرکت ها و سازمان ها مجوز اعطای ایزو می دهد، مانند وزارت علوم که مستقیم مدرک دانشگاهی نمی دهد. در این میان تیم مشاوران کاوش، با صبر و حوصله آماده ارائه خدمات مشاوره ای رایگان به مراجعین خود می باشد.
همچنین موسسه برای شما بسته های خودآموز مربوط به استاندارد مورد نظر شما را با قیمت های بسیار مناسب نیز فراهم کرده است که می توانید با تهیه آن ها، از مزایای آن ها بهره مند شوید. از جمله دلایلی که موجب بالا رفتن اعتبار کاوش می شود این است که این موسسه مجوز فعالیت از سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان ملی استاندارد را با هم داشته و در نتیجه با یک واسطه زیر مجموعه IAF می باشند.

ایزو سیستم مدیریت بهداشت موادغذایی

کد:                                                        HACCP

قیمت:                                          ۲,۵۰۰,۰۰۰ تومان
 

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare