ایزو سیستم مدیریت توسعه پایدار
9 فروردین 1401 1401-03-24 16:39ایزو سیستم مدیریت توسعه پایدار
ایزو مدیریت توسعه ی پایدار یا ISO 37101 چیست؟
تعداد بسیاری از استانداردهای ایزو به دلیل بهبود و افزایش کیفیت زندگی مردم در شهرها طراحی و پیاده سازی می شوند. یکی از این استاندارها ایزوی مدیریت توسعه پایدار است. ممکن است با واژه ی مدیریت توسعه ی پایدار آشنایی نداشته و نمی دانید که به چه نوع مدیریتی، مدیریت توسعه ی پایدار می گویند. مدیریت هوشمند و انعطاف پذیر در جوامع را مدیریت توسعه پایدار می نامند. در حقیقت مفهوم توسعه پایدار با دو هدف اساسی ادغام می شود. هدف از توسعه، تامین زندگی مناسب، امن و ارزشمند برای تمامی افراد جامعه است. پایداری نیز با هدف تعامل زندگی و کار مطابق با محدودیت های زیستی، فیزیکی محیط در مدیریت توسعه ی پایدار شکل می گیرد. ممکن است این اهداف با یکدیگر در تعارض باشند اما می بایست علیرغم آن بین این دو اتحاد ایجاد شود و با یکدیگر حاصل شوند.
این استاندارد با هدف راهنمایی در زمینه ارتقای رفاه شهروندان و کمک به جوامع شهری برای رسیدن به یک توسعه پایدار اجرا می شود. تا زمانی که هیچ درک کاملی از آن چه که پایداری جوامع را شامل می شود وجود ندارد، چنین راهنمایی و هدایتی لازم و مورد نیاز است. در حقیقت ایزو مدیریت توسعه پایدار یا همان ISO 37101 به ارزیابی و بررسی عملکرد جوامع در حال پیشرفت می پردازد. در این استاندارد کلیه عوامل و نتایج بر اقتصاد، اجتماع و فرهنگ، محیط زیست و…. نیز قابل اجرا می باشد. هم چنین در این استاندارد با مباحث ISO 14001 و هم چنین مدیریت یکپارچه به صورت کلی برخورد خواهید کرد.
شهر هانگژو چین جزو اولین شهرهایی بود که با جمعیتی بیش از 9 میلیون نفر و طبعیت زیبا، تاریخ و فرهنگ غنی به طور آزمایشی استاندارد ایزو مدیریت توسعه پایدار را اجرا کرد. این استاندار هم چنین براساس یک رویکرد کلی اجرا می شود آن هم توجه به تناسب امور با سیاست های توسعه پایدار و اطمینان از اجرای آن در جوامع می باشد. در واقع این دو مورد جزو ملزومات ISO 37101 می باشد. این استاندارد که در سال 2016 تدوین شد برای کمک بیشتر به جوامعی است که به وسیله راهبردها، طرح ها و خدمات، پروژها و نشان دادن دستاوردها خود به جوامعی انعطاف پذیر، باثبات و هوشمند در نظر گرفته شده است. برای اجرای الگوی سازمانی و ارائه منابع مورد نیاز به منظور پشتیبانی از نتایج بدست آمده از عملکرد زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی انجام می شود.
اهداف استاندارد مدیریت توسعه پایدار یا ISO 37101
هدف از اجرای سیستم مدیریت توسعه پایدار ISO 3710: 2016 به جز ایجاد تغییرات مثبت و زندگی شادتر برای شهروندان، بهبود و ارتقای توسعه اقتصادی، بهبود کیفیت زندگی، کاهش دادن اثرات محیط زیست، به انجام رساندن اداره اجتماعی و خدمات عمومی و … نیز می باشد. این استاندارد چهارچوبی مشخص ارائه می دهد و تمامی منابع لازم یک جامعه در جهت پیشرفت های اقتصادی و اجتماعی را فراهم می کند.
ISO 37101 در تمام جوامع کاربرد دارد، برای هر جامعه ای با هر ساختار و اندازه ای که است. تمامی شهرها در کشور های توسعه یافته و یا در حال توسعه در هر سطحی اعم از شهر، محله، روستا و … قابل اجرا است. به صورت کلی می توان اهداف این استاندارد را به طور خلاصه اینطور بیان کرد:
- از بین بردن فقر در تمام اشکال آن در جامعه
- مدیریت پایدار منابع انرژی و تضمین دسترسی همگانی
- مدیریت پایدار منابع آب
- ایجاد رفاه و تضمین زندگی سبز و سالم
- اصلاح الگوهای مصرف در تولید پایدار
شاخص های اصلی استاندارد سیستم مدیریت توسعه پایدار
درصورتی که هدف نهایی جامعه را نتوان اندازه گرفت، مدیریت آن نیز امریست غیر ممکن. چرا که مدیریت پایداری که بخشی از مدیریت توسعه پایدار است نیازمند تعریف اهداف پایداری می باشد که باید دائما مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد. بدیهی است هیچ تصمیم هوشمندانه ای در مورد اجرای توسعه پایدار بدون استفاده از مجموعه ای از شاخصهای پایداری معتبر ایجاد نمی شود. شاخص ها در هر استراتژی گزارش دهی و نظارت بر اجرا نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند. شاخص های توسعه پایدار درجه اجرای اهداف را به خوبی اندازه گیری می کنند.
شاخص های مهم و اساسی ایزو مدیریت توسعه پایدار، سنجش مدیریت توسعه خدمات شهری است که به منظور دسترسی به اهداف بهترین شیوه ی اجرا در شهرها، باید شاخص های اصلی ارائه شده در این استاندارد رعایت شود. به طور کلی استاندارد ISO 37101: 2016 دارای شاخص های فرعی و اصلی بسیاری می باشد که مطابق با بخش ها و خدمات شهری دسته بندی می شوند. این دسته بندی به جهت تشخیص موارد کاربرد هر یک از شاخص ها و به هنگام ارایه گزارش ها انجام شده اند.
موسسه کاوش و دریافت ایزو مدیریت توسعه پایدار
موسسه کاوش یک کنسرسیوم جهت ارزیابی و اعتبار سنجی شرکت ها می باشد و وظیفه بررسی و طبقه بندی بنگاه های اقتصادی و کسب و کارهای مختلف را دارد که هدف آن استاندارد سازی سازمانی این بنگاه ها می باشد. موسسه کاوش زیر نظر سازمان استاندارد کار می کند و می تواند بهترین گزینه برای اخذ استاندارد مدیریت توسعه پایدار باشد. البته سازمان ملی استاندارد هیچ ایزو ای صادر نمی کند بلکه فقط به شرکتها مجوز اعطای ایزو می دهد، مانند وزارت علوم که مستقیم مدرک دانشگاهی نمی دهد. در کنار این ها تیم مشاوران کاوش، با صبر و حوصله آماده ارائه خدمات مشاوره ای رایگان به مراجعین خود می باشد. کاوش برای شما بسته های خودآموز مربوط به استاندارد مورد نظر شما را با قیمت های بسیار مناسب نیز فراهم کرده است که می توانید با تهیه آن ها، از مزایای آن ها بهره مند شوید. همچنین کاوش مجوز فعالیت از سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان ملی استاندارد با هم دارد و در نتیجه با یک واسطه زیر مجموعه IAF می باشند.
اهمیت استاندارد ایزو مدیریت توسعه پایدار
استاندارد ایزو مدیریت توسعه پایدار به طرق مختلف به شهر ها و مردم ساکن در آن ها کمک می کند. به عنوان مثال برای پروژه هایی مانند خطوط سریع السیر و گسترش حومه های شهری ، كاهش زمان کمک های اورژانسی به سوانح آسانسور، مدیریت كیفیت تجارت الكترونیک، راه اندازی مسیرهای دوچرخه سواری عمومی و … به کمک این استاندارد محقق می شود.
ایزو سیستم مدیریت توسعه پایدار
کد: ISO 37101:2016
قیمت: ۱,۷۵۰,۰۰۰ تومان